Mobiltech

Itt az okos nyakörv, ami szemmel tartja a kutyádat

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.18 | 10:11

A GPS-alapú eszköz a macskáknak is a körmére néz.

Mindenki tudja, akinek kíváncsi és izgága kutyája van, hogy nagyon könnyen el tud kószálni a jószág. A statisztikák szerint minden harmadik eb elcselleng, életének valamelyik szakaszán. Kapóra jön ez a GPS technológiát felhasználó eszköz, mellyel valós időben nyomon követheted kedvencedet, bármerre is járjon.

A Whistle GPS nyomkövető mindössze 15 ezer forint (50 dollár), amelyet a Digital Trends mutat be. A kicsi kütyüt a nyakörvre kell szerelni, és szinkronizálva az okostelefonunkkal, máris kiderül, merre kószál az ebünk. Az Amerikában elérhető legnagyobb, vezeték nélküli hálózaton keresztül az app nemcsak, hogy továbbítja a műholdas jeleket, de még azt is jelzi, hogy hol szabad az állatnak kóborolnia (ezek az ún. Whistle zónák). Ha a kutyus elhagyná a kijelölt biztonságos területet, akkor a nyomkövető azonnal riasztást küld a telefonodra. Az alkalmazás rögzíti és elemzi a kutyád napi rutinját és aktivitásának szintjét, így információt tud adni szokásairól és egészségi állapotáról is.

Az ideális méretű, 2,5 centis nyakörvekre szerelhető eszköz víz- és ütésálló is, az akksija pedig tíz napig folyamatosan működik. Kalandor macskákra is érdemes felaggatni:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló