Mobiltech

Jövőre emelkedni fog az iPhone átlagos eladási ára

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.21 | 08:03

Nem az új készülék lesz drágább, csak többet fogunk iPhone-ra költeni!

Sok mindenben igen, de egy valamiben nagyon nem ért egyet más Apple termékekkel foglakozó szakértőkkel Katy Huberty, a Morgan Stanley elemzője. Méghozzá abban, hogy mi lesz az átlagos eladási ára jövőre az iPhone-oknak.

2018-ban 753 dolláros átlaggal számolhatunk, ami jóval magasabb az általánosan elfogadott 675 dollárnál.

Írja az elemző csütörtökön közreadott kutatásában. Idén ősszel az Apple várhatóan olyan csúcskategóriás iPhone-t fog piacra dobni, amit ezer dolláros áron kívánnak majd értékesíteni. Katy Huberty szerint a legújabb készülék még akkukímélőbb kijelzővel, vezeték nélküli töltéssel, 3D-s érzékelőkkel rendelkezik majd.

via GIPHY

Az előrejelzések szerint az Apple várhatóan még több iPhone 7 Plus-t fog eladni, aminek nagyobb a kijelzője a sima hetesnél, de 100 dollárral drágább is. Mivel mindkettő modell magasabb árkategóriába tartozik, az eladási rátájuk emelkedése emelni fogja az iPhone-ok átlagos eladási árát is.

via GIPHY

Végezetül Huberty megjegyzi: az átlagárat növeli majd az is, hogy a régebbi készülékektől megvont szoftverfrissítések miatt sokan fognak váltani újabb iPhone modellre. A tanulmányt mindenesetre komolyan veszik, hiszen a publikálását követően a Morgan Stanley meg is emelte az Apple részvények célárát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló