Mobiltech

40000 fotót loptak le a Tinderről

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.01 | 18:46

Egy ügyes programozó bejutott a népszerű randi és/vagy szexpartnerkereső app rendszerébe, ahonnan letöltötte a felhasználók képeit. És el is adta egyben az összeset.

(kép: Leon Neal/Getty Images)
(kép: Leon Neal/Getty Images)

A Stuart Colianni nevű programozó a Google tulajdonban lévő Kaggle-nek adta el a fotókat, akik mesterséges intelligencia kutatással és arcfelismerő szoftverek fejlesztésével foglalkoznak, úgyhogy ha éppen azon kezdtetek el gondolkodni, hogy mihez kezd valaki 40000 szelfivel, akkor itt a válasz. Ráadásul a hacker még közzé is tette azt a kódot, amivel sikerült betörnie a Tinderhez, ha esetleg másoknak is szüksége lenne nagy mennyiségben mások arcképeire, akkor könnyen be tudja szerezni.

A randiapp emberei viszont azóta jelezték, hogy egy ilyen akció személyiségi jogokat sért, és minimum kétes olyan emberek arcképeivel kereskedni, amihez azok nem járultak hozzá, kilopva mindezt egy alkalmazásból, annak tulajdonosának megkérdezése nélkül. A Kaggle-t már fel is szólították, hogy törölje az adatbázist, amit a cég meg is tett.

Ráadásul a Colianni által közzétett kódból az is kiderül, hogy a programozó nincs feltétlenül jó véleménnyel azokról az emberekről, akiknek ellopta a képeit, ugyanis több helyen is „ribik”-ként hivatkozik rájuk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.