Mobiltech

Ezeket a dolgokat koppintotta az iPhone az Androidról

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.06 | 13:35

Az Apple a leginnovatívabb tech cég, legalábbis szeretik ezt hangoztatni magukról. De vajon igaz ez? Itt van néhány példa, ami ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

Arcfelismerés

Az Apple tavaly mutatta be a Face ID-t az iPhone X-ben, viszont a Samsungnak már 2011-ben is volt ilyen technológiája. Az iPhone mégis különleges, ugyanis  3D-ben vizsgálja az arcot, amíg a Samsung arcfelismerője 2D-ben.

OLED kijelző

Ezzel sem az Apple rukkolt elő először. A Nokia, Samsung és a Motorola készülékekben már évek óta jelen van, az Apple pedig a tavalyi iPhone X-be tette bele először. Ráadásul a Samsungtól vették az OLED kijelzőket.

Vezeték nélküli töltés

Először 2013-ban találkoztunk ezzel a funkcióval a Nexus 4 Android telefonban. A Samsung Galaxy készülékekben is megtalálható már évek óta, ezzel szemben az Apple 2017-ben készített először olyan telefonokat, amik vezeték nélkül tölthetők.

 

Gyorstöltés

Király, hogy az iPhone 8, 8 Plus és X 50 százalékra tölthető fél óra alatt. Kár, hogy néhány Android telefonnál ez már néhány éve elérhető.

Széltől szélig kijelző

A Samsung Galaxy S8-ba, és az iPhone X-be tavaly bekerült a kijelző, ami szinte a telefon teljes előlapját lefedi. Ezzel azonban megelőzte őket a kínai Xiaomi, ők már 2016-ban gyártottak egy készüléket ilyen képernyővel.

Persze ez csak néhány példa arra, hogy az Apple sem mindig eredeti, viszont sok esetben az. Például ők raktak bemetszést a képernyő tetejére, ezt pedig szinte az összes Android gyártó pofátlanul lemásolta.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló