Mobiltech

A Google Assistant keményen nekimegy Siri-nek az iPhone-okon, akár nyerhet is

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.18 | 11:43

Az iPhone-ok személyi asszisztensét, Siri-t senkinek sem kell bemutatnunk. Tökéletes összhangban él az internettel, minden alkalmazást kézben tart és egyetlen gomb lenyomásával életre hívhatjuk. Hogyan tudna versenyezni ezzel a Google Assistant? Például úgy, hogy a telefon mellett a TV-t és a lakást is ő kezeli helyettünk.

A Google pontosan tudja, hogy Siri-t legyűrni nem lesz egyszerű hazai pályán. Hiszen míg a Google Assistantet le kell tölteni az iPhone-unkra, a használatához külön be kell lépni, addig Siri-t elérni csupán egyetlen gombnyomás.

Éppen ezért a Google túllépett a telefon határain, és publikussá tette a Google Assistant mellé az app SDK-ját. A szoftverfejlesztő készletnek hála, bármelyik gyártó kompatibilissé teheti a termékét az applikációval. És ne felejtsük el azt sem, hogy a Google Maps, a YouTube, a Chrome, és a Gmail mind-mind népszerű alkalmazások, vélhetően jobban i működnek majd a saját fejlesztésű asszisztenssel. Izgi kis versenyre van kilátás!

Az okoscuccok gyártói, mint az LG, a Panasonic és a Sony egyből rá is haraptak a dologra, de további gyártók, fejlesztők megjelenése is várható a hír hatására. A verseny tehát élesedik, Siri mellett az egyszerűség, a Google Assistant mellett a szélesebb felhasználási lehetőség szól. De majd a felhasználók eldöntik, ki lesz a nyerő iPhone-on. Persze az is lehet, hogy a két dudás kivételesen megfér majd egymással egy telefonon?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Autó
Gyász! Elhunyt Ken Block
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 03.