Mobiltech

Mindenkit a hardverével fog elkápráztatni az okostelefon atyjának új készüléke

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.31 | 11:47

A versenytárs Android fut majd rajta, hiába fejlesztett ki a cég egy új operációs rendszert. Viszont Rubinék okos hangszórójához már az Ambient OS jár.

Még az az ember, aki létrehozta az Androidot, sem hiszi, hogy meg tudja verni az Androidot új, csúcskategóriás okostelefonjával. Miért kéne újjáépíteni a technológiát, amit már az egész világ használ?

Andy Rubin, aki gyakorlatilag feltalálta a modern okostelefont, és benne volt az Android létrehozásában is, új telefont tervezett, a Phone-t, ami a hardverével akar elkápráztatni: élvonalbeli képernyő, kerámia és titánium burkolat, dupla kamera. A telefonon viszont a (most már a) versenytárs Androidja fut, noha Rubin cége kifejlesztett egy másik operációs rendszert is. Mondjuk, mi értelme lenne versenyezni valamivel, amit te építettél, és ami annyira dominálja a piacot, hogy nem is tudsz kínálni helyette valami sokkal jobbat?

Rubin új cége, az Essential egy okos hangszórót és egy digitális asszisztenst is piacra kíván dobni, ami a Home nevet kapta. Ennek már teljesen új operációs rendszere van, az Ambient OS, ami az otthoni hálózaton keresztül kapcsolódik az intelligens eszközökhöz, a személyes adatokat nagyobb biztonságban tartva.

Lehet, hogy még eltelik egy kis idő, amíg az emberek kézbe vehetik a Phone-t és használhatják a Home-ot, de az biztos, hogy az okostelefon-mániákusok meg fognak értük őrülni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló