Mobiltech

Mire számítsunk az Apple keddi bemutatóján? – Minden, amit az iPhone 8, 8 Plus és X modellekről tudni lehet

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.11 | 01:21

Most már tényleg a célegyenesben vagyunk: az Apple szeptember 12-én végre bemutatja legújabb, 2017-es modelljeit. Összeszedtünk minden fontosat arról, amit eddig tudunk az új iPhone-ról és társairól.

Kezdjük a lényeggel: Tim Cook, az Apple vezérigazgatója kedd reggel (magyar idő szerint este 7-kor) színpadra lép, és bemutatja a cég három legújabb okostelefonját az álomszerű Apple Parkban található Steve Jobs színházban.

Nem csak egy szimpla termékbemutató lesz ez: egyrészt ez lesz az első nyilvános esemény azóta, mióta elnevezték a színházat a 2011-ben elhunyt tech gururól, másrészt ezen a napon ünneplik majd az eredeti iPhone 10 éves jubileumát is. A csúcstelefonok mellett az Apple órák legújabb szériáját is bemutatják majd, valamint az Apple 4k TV-t is. Nézzük meg egyenként, hogy mire számíthatunk.

A legeslegújabb iPhone

Múlt hétvégén szivárgott ki a legfontosabb, vagyis az, hogy milyen nevei lesznek az új modelleknek:

  •  iPhone X (ez lesz a csúcskategória, a nevet az iPhone tízéves évfordulója miatt kapta)
  • iPhone 8 (ez az iPhone 7 feltunningolt verziója lesz)
  • iPhone 8 Plus (ez pedig értelemszerűen az iPhone 7 plus frissebb változata)

Mindez azért fontos, mert korábban mindenki csak iPhone 8 és 8 Plus-ról beszélt, és csak néhány nappal a bemutató előtt derült ki, hogy lesz egy harmadik modell, az X.

Na de mit érdemes tudni az új modellekről?

  • A kezelhetőség miatt elég nagy változás, hogy eltűnik az eddig minden telefonon megtalálható, nagy kerek home gomb, és helyette egy sáv lesz majd a telefonokon
  • Annak ellenére, hogy kiszivárgott ez a videó, ami egy kicsit félrevezetett mindenkit, az iPhone 8-ban nem lesz ujjlenyomat-olvasó, helyette viszont lesz arcfelismerő, amely egy infravörös szenzorral működik majd. Ezt a rendszert az Apple Face ID névre keresztelte.
  • Még nagyobb lesz a telefon mérete, és még vékonyabb, mint korábban (a pontos méretek: 71x143mm). Tényleg óriási méretre számítsunk, gyakorlatilag az egész telefon egy keret nélküli OLED-kijelző lesz. Ez a technológia sokkal kontrasztosabb színeket és tisztább képeket ígér az eddigi kijelzőnél, átmérője 5,1 inch lesz.

  • Az iPhone új készülékei duál kamerával lesznek ellátva, amelyek 3D-s mélységérzékelő szenzorral is bírnak majd
  • Nincs többé betört kijelző! Az új iPhone-t ugyanis ütésgátló technikával készült.
  • Az emojik terén is beújít az Apple: az animoji karakterei leutánozzák majd a felhasználó arckifejezéseit.
  • A MacRumours szerint az új modellekben egy hatmagos A11 processzor lesz
  • A tárhely minden eddiginél nagyobb lesz. Aki szeretné, vehet magának 512 Gb memóriás változatot is, de természetesen kapható lesz 64 és 256 gigás verzióban is.
  • A legújabb modell kapcsán a legnagyobb ellenérzést a készülék színe váltotta ki a felhasználókból:  állítólag elég ijesztő, rézarany (vagy rézvörös) színben pompázik majd az új mobil.

És végül az ára: a legkisebb 64Gb tárhelyű modell 999$ lesz, a 256Gb-os modell 1099$, a legnagyobb 512Gb memóriájú változatért pedig 1199$-t kell majd fizetni, azaz 250 és 400 ezer forint közötti árra számítsunk. A szolgáltatói árak természetesen eltérnek majd ezektől az áraktól, de nekünk még kicsit várnunk kell, hogy az új készülékekkel hódítsunk: Magyarországon majd csak novembertől vásárolhatjuk meg a legújabb iPhone modelleket.

Az Apple Watch 3

A harmadik generációs Apple okosóra az elődjénél jobb teljesítménnyel, illetve megnövelt üzemidővel fog rendelkezni, ezenkívül az új széria LTE kapcsolatot is kap majd.

Az Apple TV

Az új Apple TV is 2017 szeptemberében érkezik, mégpedig 4K felbontással és HDR támogatással. Az ötödik generációs Apple TV elméletileg képes lesz ultra HD 4K videók lejátszására is.

A macOS High Sierra és az iOS 11

Nyáron ugyan már bemutatták, de hivatalosan szeptember 12-étől lesz majd elérhető a macOS operációs rendszer legújabb változata, a macOS High Sierra. Az előzetesek szerint nagy teljesítményjavulást és kisebb újdonságokat várhatunk az új rendszertől. Az iOS 11-et is minden bizonnyal bemutatják majd Coupertinóban, addig is itt lehet megnézni, hogy milyen újdonságok lesznek az új operációs rendszerben.

Az Apple szeptember 12-ei bemutatóját pedig itt nézheted majd élőben!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló