Mobiltech

Mit csináljunk a régi, öregedő iPhone-unkkal?

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.24 | 13:43

Előrendelted a legújabb iPhone 8-ast vagy esetleg az X modellt? Ajánlunk néhány hasznos tanácsot, hogy mi a teendő, ha szeretnéd leváltani vagy újabb modellre cserélni a régi készüléket.

Add el a neten

Talán a legegyszerűbb az Amazonon, az eBayen vagy – hogy egy hazai példát hozzunk fel – a hasznaltalma.hu oldalon árulni a megunt készülékedet. Jelenleg az Amazonon nagyjából 200 dollárért (nagyjából 51 ezer forintért) lehet venni egy jó állapotban lévő, 16 GB-os iPhone 6S készüléket. Ugyanez a készülék egy a hasznaltalma.hu oldalon dupla áron, 99.990 forintért kapható.

Tartsd meg tartaléknak

Ha vásároltunk egy új modellt, attól még megtarthatjuk a régit tartaléknak. Bármikor jól jöhet, ha esetleg leejtjük a frissen vásárolt készüléket. Tegyük el szépen a fiókba, tartsuk ott három hónapig, aztán ha már akkor sincs szükségünk rá, akkor nyugodtan eladhatjuk.

#iPhone family en attendant le prochain ??#Apple #collection #instapic #picoftheday

Laurent (@lgouaux) által megosztott bejegyzés,

Használhatjuk az Apple TV távirányítójaként is

Az Apple saját tévés szolgáltatását könnyedén vezérelhetjük akár távirányító nélkül is, csupán egy iPhone szükséges hozzá. Ezért is érdemes megtartani a régi modellt.

Ha esetleg amatőr filmesek szeretnénk lenni:

Egyszerűen megtarthatjuk a régi iPhone-t azért, hogy legyen egy saját bejáratú kameránk, amely kiváló videókat és képeket készít, és jó minőséggel vesz rögzít hangot és képet. Készíthetsz felvételeket a haverjaidról vagy csinálhatsz Facebook live-ot, vagy egyszerűen csak összerakhatsz egy saját filmet.

Tökéletes szórakozás a gyerekeknek

Ha tényleg nem tudjuk, hogy mit kezdjünk a régi telónkkal, adjuk oda a család legfiatalabb tagjainak, ők biztos, hogy sokáig ellesznek vele. Tudnak vele játszani, rajzolni, akár a házit is megcsinálhatják vele, és még ők is lehetnek amatőr hobbifilmesek, ha megcsinálják a saját videójukat.

Ok, ok. That’s the last one and hen off to bed. I promise!

Happy Cheeky Cheeks (@happycheekycheeks) által megosztott bejegyzés,

Bizony, használhatjuk iPodként is

Végül talán a legegyszerűbb, de leghasznosabb tanács: nyugodtan használhatjuk a kiöregedett, korábbi generációk közé tartozó telefonunkat zenehellgatásra. Millió zeneszám közül választhatunk az iTunes segítségével.

Na de mi a helyzet, ha tényleg el akarjuk adni? Ha úgy döntünk, hogy mégis szeretnénk megszabadulni a telefonunktól, vagy újabbra cserélni, akkor érdemes beszámítattni az új modell megvásárlásánál. Természetesen a használt telefonokat árusító boltok mellett már online is rengeteg lehetőségünk van, hogy beszámítsák a régi iPhone készülékünket.

Íme három példa:

iSamurai
A WestEndben található boltban adás-vétel mellett beszámítással is foglalkoznak. Ha meguntad a régi készüléket, vagy beszámítanád, itt tudsz érdeklődni a lehetőségekről.

Beszeljukmac.com
Ezen a honlapon is árulhatjuk a már megunt telefonunkat.

Használt alma
Ha szeretnéd gyorsan eladni a feleslegessé vált Apple terméked, vagy szeretnéd becserélni újabb termékre a régit, el kell küldened a Használt Almának az eladó termékedet pontos típussal, képekkel, és irányárral. Ezután ők megversenyeztetik a terméket a szerződött kereskedő partnereik között.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló