Mobiltech

Mindenhol szelfivel fogsz regisztrálni, az Apple megnyitja a Face ID adatokat külső fejlesztőknek is

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.03 | 18:41

A Face ID megnyitása teljesen jogos, ugyanis így még színesebbé válhat az iPhone X használata. Képzeld csak el, hogy többé nem kell felhasználóneveket és jelszavakat gépelned a telefonodba, mert az alkalmazások tudni fogják, hogy te vagy az. Ez az elképzelés elég jövőbeli, de talán nincs is olyan messze, mint azt gondolnánk.

Az iPhone alkalmazásokat nem csak Apple alkalmazottak fejlesztik, van rengeteg egyéni fejlesztő vagy startup is, akik hamarosan használhatják majd a Face ID által gyűjtött adatokat. Természetesen csak akkor, ha ebbe a felhasználó is beleegyezik, meg amúgy is elég sok megkötés vonatkozik a külsős fejlesztőkre. Az adatok nem lehetnek reklámok alapjai, és tilos őket eladni adatközvetítő cégeknek. Ezen túl az Apple alaposan megválogatja majd, hogy kinek adja ki az adatokat.

Milyen alkalmazások használhatják a Face ID-t?

Lényegében bármelyik, aminek felhasználói fiók kell a használatához. Lehet it gondolni a közösségi média appokra, mint az Instagram, Facebook, vagy a Snapchat. A fájlok tárolására, és védelmére szolgáló appok is ide tartoznak. Ilyen például a Nude, ami mesterséges intelligenciával küzd a meztelen képek elrejtéséért, erről ide kattintva olvashatsz bővebben. A Dropbox, meg a Google Drive is ide tartozik, ezek a fájlok tárolására alkalmasak. Szóval tényleg bármi szóba jöhet, bár ez még tényleg kicsit odébb van, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Touch ID körülbelül ugyanezt lehetővé teszi. Legalább az kiderült az új iPhone X tesztekből, hogy a Face ID rendesen működik, ha ide kattintasz, elolvashatod az összefoglalónkat.

Szóval nemsokára a banki appodba, a csetprogramokba, de akár a játékokba is Facebook regisztráció helyett csak szelfit kell csinálnod.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló