Mobiltech

iPhone X, teszt az Apple új zászlóshajójáról

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.31 | 18:22

Amióta létezik iPhone, nagyjából ugyanúgy is néztek ki, egészen az X megjelenéséig, ami külsőre teljesen formabontó. Alul a home gombnak nyoma sincs, ennek köszönhetően a kijelző a készülék tetejétől egészen az aljáig tart, és így teljesen új élmény használni az iPhone X-et.

Az előrendelés már javában zajlik, a boltokba pedig november 3-án érkezik az új készülék, erről itt írtunk részletesebben. Elég sok volt az aggodalom az iPhone X kapcsán, például hogy hogyan fog működni a FaceID, ami hozzátartozik a megújult felhasználói élményhez. A Techradar csapata megírta az első benyomásait.

Képernyő, ameddig csak a szem ellát

A home gomb eltűnésével a telefon eleje konkrétan csak kijelzőből áll, leszámítva egy kicsi részt a tetején, ahol az előlapi kamera és a kezelést segítő szenzorok kaptak helyet. Ezek tehetnek arról, hogy telefonálás közben elsötétül a kijelző és a képernyő fényerejét is ez változtatgatja. Az előző készülékekhez képest a felbontás is megnövekedett, egészen pontosan 2436 x 1125 pixel lett. Ekkora felbontással sokkal szebb a kép, így az alkalmazások és a weboldalak is sokkal izgalmasabban jelennek meg.

Aki a képernyő tetején lévő kis nyelv miatt aggódott, hogy az zavaró lesz, az megnyugodhat. A nagy kijelző eléggé elvonja a figyelmet arról, hogy ez ne okozzon problémát, azok az alkalmazások pedig, amik igénylik a teljes képernyőt, csak szimplán nem használják a kijelző két felső sarkát.

Hogyan szuperál a FaceID?

Az iPhone X búcsút intett a TouchID-nek, ezt a készüléket már csak azzal oldhatjuk fel, hogy ránézünk, na meg a jól megszokott pin kóddal. Az újítást elég sok rossz szó érte, a teszt alapján viszont ezek alaptalannak bizonyultak. A FaceID gyakorlatilag mindig képes felismerni a telefon gazdáját. Amúgy sem árt hozzászokni, ugyanis lehet, hogy a következő iPhone-ok kizárólag ezt a technológiát fogják alkalmazni.

A kamera is nagyon rendben van

Ezen a téren is jeleskedik az iPhone X, annak ellenére, hogy ugyanaz a kamera van benne, mint amit az iPhone 7 plusszal mutattak be, azzal a különbséggel, hogy itt egymás alatt vannak. Ez arra ösztönözheti a felhasználót, hogy oldalra fordítva lője a képeket, amik a megszokott Apple minőséget nyújtják.

Aksi, ami nagyobb, és vezeték nélkül is töltheted

Még nem az Apple hivatalos töltőjével, mert az csak 2018 elején érkezik. A funkció kihasználásával viszont nem kell várni, itt írtunk néhány lehetőségről. Ami igazán fontos, hogy az iPhone X nagyobb kapacitású akkumulátort kapott, számokban kifejezve 2716 mAh-at, ami nagyobb, mint az iPhone 8 plusszé.

Végezetül: több erő

Az új iPhone szíve egy A11 Bionic chipset, ami képes a készülék összes igényét kielégíteni, sőt még többet is. Az új processzor jobban meghajtja az aksit, így az tovább bírja. A megnövekedett üzemidő mellett képes kihajtani a megnövekedett pixelszámot, és a fókuszálása is jobb.

Összegezve: az iPhone X az eddigi talán legszebb iPhone, amit az Apple valaha kiadott a fejlesztői kezek közül. A használatát erősen megváltoztató FaceID megfelelően működik, és a vezeték nélküli töltés is könnyebbé teszi a felhasználó életét. Kíváncsian várjuk, mit szól majd hozzá a nagyközönség, amikor végre hozzájuk is elér a postás a várva várt új telefonnal.

Nyitókép: apple.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.