Mobiltech

Már lehet jelentkezni emoji tolmácsnak

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.13 | 18:00

Tényleg az emojik lennének a világ leggyorsabban fejlődő nyelve? Mindenesetre már keresik az embereket, akik pontosan értik, hogy mit is jelentenek. Mert már annyi van belőlük, hogy a userek sem igazodnak ki.

(kép: Pixabay)
(kép: Pixabay)

A marketing kutatással foglalkozó Emogi cég kiszámolta, hogy 2016 folyamán több mint két billió olyan üzenetet küldtek a userek okostelefonokról, amiben legalább egy képes hangulatjel szerepelt, és az összes elküldött üzenet felében volt legalább egy emoji. A kis szimbólumok egyre növekvő népszerűsége pedig már életre is hívta a londoni Today Translation fordítócégen belül a világ első emoji fordító szolgáltatását, ahová most munkatársakat is keresnek.

A cég a világ leggyorsabban növekvő nyelveként tekint az emojikra, amik egyrészt folyamatosan születnek és változnak, másrészt az egyes alkalmazásokban is más-más vizuális szimbólummal jelennek meg (más kép jelenik meg két különböző üzenetküldő rendszerben, ha beírjuk ugyanazt az emoticont), ráadásul az egyes kultúrákban is más-más jelentéstartalommal bírnak, ezért van szükség az Emoji Translatorra. Az új munkatársaknak a softveres fordítás finomítása mellett természetesen az emoji trendeket is nyomon kell majd követniük. A cég vezetője Jurga Zilinskiene úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy az egész szolgáltatás ötlete onnan jött, hogy az egyik ügyfelük megbízta őket, hogy fordítsanak le egy naplót emojikra…

(forrás: Digital Trends)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló