Mobiltech

Xiaomi Mi 10T az év ár/érték bajnoka

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.12.21 | 13:18

Mi 10T magasra teszi a lécet, ha 150 ezer körül belefért a Snapdragon 865 és az 5G, de 144 Hz-es HDR10-es Full HD+ kijelző és 6 giga RAM is.

Zárjuk rövidre a tesztet: MEGÉRI, méghozzá nagyon.

A Xiaomi mint gyártó alaposan felforgatta a piacot, és ez az idei év végén tesztelt telefonjukkal sincsen másképpen. Ez egy olyan telefon amelynek az ár/érték aránya szinte verhetetlen, itthon garanciával 150 ezer forintért vihető haza, és ebben a csomagban már minden benne van, amire azt gondoljuk, hogy 2020-ban képesnek kell lennie egy telefonnak, és nem csak az átlagos felhasználók számára.

A dobozban már ott lapul a tok, és a nélkülözhetetlen 33W-os gyorstöltő is, illetve az előlapot is védi egy gyárilag felrakott fólia. Ez más gyártó is megléphetné, hiszen ez a kétszer ennyibe kerülő telefonoknál sem megszokott lépés. Maga a telefon hozza azt, amit a gyártótól megszoktunk, alumínium keret és elöl-hátul Gorilla Glass 5 üveg. Az összeszerelési minőséggel sincs probléma, és én örömmel üdvözlöm a lépést, hogy az ujjlenyomat olvasó oldalra került, ez a legkényelmesebb megoldás, mármint számomra.

A legimpozánsabb része a telefonnak kétségtelenül a 6,67 hüvelykes kijelző, amely 20:9-es képaránnyal, 1080 x 2400 pixeles felbontással rendelkezik. A legnagyobb előnye azonban a HDR10-támogatás és a 144 Hz-es képfrissítés, ez a frissítési ráta már abszolút az a kategória, amit bárki észre vesz ha görget a kijelzőn. Elsőre zavaró lehet, de a megszokás órái után le se akarjuk tenni, én is nehezen nyúltam utána hozzá a 2019-ben még csúcsmodellnek számító Apple készülékemhez.

Hardveres tekintetben tényleg a maximumot kapjuk a pénzünkért, Snapdragon 865 rendszerchip, Adreno 650-es grafikus gyorsítóval társítva amelyhez 6 GB-nyi LPDDR5 RAM jár. Ennél határozottan nem találunk jobb ajánlatot a piacon, és mindez nem csak a hardver nyers erejéből, hanem a 144 Hz-es képfrissítésből is áll

A mobil a MIUI 12-es verzióval érkezik, az Android kicsit átdolgozott rendszere egyértelmű és logikusan kezelhető. Minden személyre szabható. És a kijelző képfrissítését pedig 60, 90 és 144 Hz-es lépcsőkben variálhatjuk, van benne arcalapú feloldás is.

Kamera, ez a legfontosabb sokak számára egy telefonban. Itt a 108 megapixeles főkamera nincs benne ugyan, de 64 megapixel is bőven elég. Szinte bármire, hiszen a legnagyobb hiányosság az az, hogy az optikai képstabilizálás kimaradt. A másik két kamerában papíron nincs eltérés itt és a PRO modell között. Benne van a 13 megapixeles, 123 fokos látószöggel bíró nagylátós rendszer, illetve a teljesen jól használható 5 megapixeles, autofókuszos makróegység.

A meglehetősen nagy aksinak köszönhető kedvező üzemidőt, gyors vezetékes töltést kapunk, és fejlett adatkommunikációs képességeket remek kijelzőt, és erős vasat kínál a gyártó. A Mi 10T nem egy igazi csúcsmodell, hiányzik a Qi töltés, az OLED kijelző, vagy a memóriakártyás bővíthetőség, de jelenleg ennél a készüléknél ebben az árkategóriába nincs jobb modell.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.