Mobiltech

A biológusok szerint nagyon bénák az állatos emodzsik

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.29 | 10:36

Béna denevér, nem elég pöttyös leopárd és az oroszlán, ami belenyalt a tejszínhabba. Ne az emodzsikból tanuld meg, hogy néznek ki az állatok!

A számítógépes karakterkódolásokat sok ok miatt lehet utálni. Ha probléma támad velük, nem egyszerű javítani. Teljes írásrendszerek támogatása hiányzik, míg olyanoknak, mint az egyiptomi hieroglifák, sikerült helyet találni a kódrendszerben. És ha ezek nem lennének elegendők, még ott vannak a problémás emodzsik is.

Nyoma sincs a borotvahabnak (Fotó: Christine Olson CC-BY)

A National Geographic az év végig nyugalmat kihasználva annak nézett utána, hogy ha már minden platformon máshogy jelennek meg – és más hangulatúak – ezek a hangulatjelek, akkor legalább az egyszerűen megrajzolható állatok jól sikerültek-e. A válasz természetesen nem. Olyan apró hülyeségekkel vannak tele a kis grafikák, mint hogy a zebrák fülét és orrlyukait rózsaszínnek rajzolták, bár ezek feketék. Az oroszlán a bevett ábrázolási módnak megfelelően fehér pofával rendelkezik, ám ez is téves.

Olyan, mintha rárobbant volna a borotvahab

– mondta az egyik kutató a Samsung nagyon fehér pofájú oroszlánjára.

A leopárdok nem elég pöttyösek és rosszul van rajzolva a farkuk. Még az olyan gyakori állatokat sem sikerült rendesen megrajzolni, mint a denevér. Egyedül a kacsával és a sassal voltak nagyjából elégedettek a biológusok. Bár itt meg kell jegyezni, hogy a Samsung a kacsát egy sárga gumikacsával úszta meg, a baglyot pedig lilára színezte.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.