Mobiltech

Lezárul egy korszak – kicsinálják az egyik legendás mobilgyártót

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.31 | 17:18

Egy mobiltörténelmi korszak zárul le néhány nap múlva, amikor hivatalosan is halottá nyilvánítják a legendás BlackBerry-t.

Korának iPhone-jaként is emlegethetjük a modern okostelefonok előtti idők egyik legnagyobb iparági szereplőjét, a BlackBerry-t, ami idejében egyet jelentett a megbízhatósággal, a minőséggel és a biztonsággal.

A BlackBerry telefonok legnagyobb vesztét a lomhasága okozta, vagyis az, hogy túlságosan ragaszkodott a régi, egykoron jól bevált rendszeréhez, és csak későn vette fel a fonalat az Adroidot futtató telefonok, de legfőképp az Apple készülékeivel szemben.

A BB mellett egy szempillantás alatt elszállt az idő, az utolsó még eredeti BlackBerry OS 2013-ban érkezett, 2015-től pedig megadták magukat az Androidnak, végül 2020-ban bejelentették, hogy nem készül több mobil a márkajelzés alatt. A vállalat most az utolsó szöget is beverte a legenda koporsójába és bejelentették,

hogy 2022. január 4-től minden BlackBerry OS támogatással és szolgáltatással leállnak – teljesen és végleg.

Ez pedig az jelenti, hogy a régebbi BlackBerry készülékek fokozatosan elveszítik a hálózatokhoz, köztük a mobilhálózathoz való csatlakozás képességét. Nem lehet velük sem telefonhívást indítani, sem SMS-t fogadni, a vészhívásos funkció sem fog működni, semmilyen hálózathoz nem fog tudni csatlakozni, vagyis az internetes lehetőségek is megszűnnek – köztük élen a Wi-Fivel.

Ez pedig egyet jelent azzal, hogy 2022-re fordulva az eredeti és legendás BlackBerry mobiltelefonok hivatalosan is halottá lesznek nyilvánítva. Tulajdonképpen minden valaha kiadott BB OS-t használó készülék működésképtelenné válik. Az elmúlás elenyésző számú felhasználót érint csak, mégis gyászol az iparág, hiszen ez egy gyönyörű korszak lezárultát, egy egykor igen jelentős technológia végét is jelenti.

All BlackBerry Phone Evolution 1996 – 2018

All Blackberry Phones History 1996 to 2018 Evolution. Differences through the years from Blackberry 850, Blackberry 6510, Blackberry 6710, Blackberry 7730, B…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.