Teszt

Kell-e nekem egy ergonomikus egér?

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.19 | 11:18

Azt tudtad, hogy a komoly számítógép-felhasználók évente akár 27 kilométernyit mozgatják az egeret.

Az ilyen egerek kialakítása természetesebb illeszkedést és jobb alkarpozíciót biztosít és csökkentik a nyomást, lehetővé téve, hogy hosszabb ideig produktívak maradhassunk.

Korrekt dobozban érkezik a motyó!

Ezekkel az egerekkel kezünk természetes, kézfogásra emlékeztető tartásba kerül, segít csökkenteni az izomterhelést a hagyományos, nem függőleges egérhez képest. Az olyan függőleges egér, mint például Sandberg Wireless Vertical Mouse Pro elősegíti az ergonomikusabb kéztartást és ennek következtében a kényelmet. Kialakításával optimális szöget biztosít az egész napos természetes, egyenes alkartartás elősegítéséhez.

Mutatjuk, hogyan is kell ez elképzelni:
  • Hagyd az egeret és a billentyűzetet, és lazán tedd a kezed az asztalra.
  • Ügyelj arra, hogy a kezed közel függőleges helyzetben legyen, a mutatóujj ujjperce pedig egyenesen felfelé mutasson.
A támasz pedig mágnessel csatlakozik, egyszerű és nagyszerű!

Nyilván nem természetes, hogy egy normál egeret tartsunk, amihez egyenes és majdnem vízszintes vonalban kell lennie az ujjperceknek. Ez azt jelenti, hogy a csuklód kicsavarodik, ha hagyományos egeret tartasz. Ez növeli a feszültséget és az ismétlődő terheléses sérülés (RSI) kockázatát.

Az egér, úgyszólván, oldalra fordított, és az alakja a kéz markolatához igazodik, így természetesebb fogást biztosít. Ez jelentősen csökkenti a csuklóra nehezedő nyomást, és ezáltal csökkenti a fájdalom és az ízületi sérülések kockázatát.

Ezenkívül ez az egér mágnesesen levehető csuklótámasszal van felszerelve a további kényelem érdekében.

Az egér vezeték nélküli, így nincs szükség irritáló kábelre. A beépített újratölthető akkumulátornak köszönhetően még az elemet sem kell cserélni, bár az tény, hogy a kis pöcköt egy USB-A csatlakozóba kell dugni, ez a modern laptopoknál már nincs, szóval szükségünk lesz egy USB bővítőre.

Alul van a helye az USB stick-nek.

Ám a kutatások is azt mutatják, hogy az ergonomikus egerek, amelyek elősegítik az egyenesebb kéz- és csuklótartást, jobban megfelelnek összetett anatómiánknak, és kevésbé terhelhetik izmainkat. Az ergonomikus egérnek fontos szerepe lehet a kényelem elősegítésében. Én munkámból kifolyólag sokat dolgozok egérrel, napról napra volt egyre rosszabb a helyzet amikor sokat kellett gépelnem és görgetnem. Hiszen terhelődtek a csukló alsó oldalán lévő inak és az ott áthaladó idegek. Ám ez a túlzott nyomás a kéz megfelelő szögben tartásával enyhíthető.

Nagyon kényelmes a használata.

Egy jó egér szinte eggyé válik a karjával, így tenyerét és ujjait pihentetheti, és ez egy ilyen egér.  A technikai paraméterek is azt mutatják, hogy egy jól használható, könnyű egérről van szó.

A számítógéppel a 2.4 GHz GFSK szabványon kommunikál, és akár 10 méterre is lehetünk a géptől.

Az egérre 6 gomb került, valamint állítható a DPI is, választhatunk a 800 / 1200 / 1800 / 2600/ 3400 DPI-s felbontások között. Beépített USB-C-n keresztül tölthető Li-ion akkumulátor van benne, és egy elég jól kinéző világító sáv, amely mind a töltöttséget, mind a töltést mutatják.

A LED-nek köszönhetően pontosan tudjuk azt is, hogy mikor kell tölteni!

Ha sokat dolgozol gépen, vagy szokott fájni a kezed, akkor azt tanácsolom, válasz olyan függőleges egereket a Sandbergtől, amelyek igazodnak a kéz természetes helyzetéhez, hiszen a függőleges egérrel elkerülheti a csukló kicsavarását.

A vertikális egerek kialakítása megfordítja a hagyományos egerek vízszintes elrendezését, így a felhasználók tenyérrel felfelé tartják a kezüket, ahelyett, hogy laposan a munkafelületen tartanák. Ennek az elrendezésnek az a célja, hogy csökkentse a csukló és az alkar terhelését, valamint elősegítse a természetes kézpozíciót, valamint az, a tény hogy a Sandberg ergonomikus egere extra gombokat és funkciókat tartalmaz, amelyek segíthetnek a produktivitás növelésében.

Szerintem a saját egészségünk, és az a tény, hogy a kezünknek is jót teszünk bőven megér ennyit, hogy beruházzunk egy ilyen eszközre.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló