Tudomány

Betelt egy képzés, amin felnőttséget oktatnak Amerikában

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.02 | 14:32

A középiskola nem készít fel a nagybetűs élet mindennapjaira, az egyetem pedig elvárja ezt a tudást. Egy amerikai egyetemen már született megoldás a problémára, túljelentkezés is alakult ki.

A pénzügyi tudatosságra való nevelés és a mindennapi tudások elsajátítása olyan terület, aminek nem nagyon van helye a tananyagban. Erre jött rá a kaliforniai Berkeley egyetem is, és erre válaszul hirdetett egy felnőttség képzést.

Az óraként felvehető felnőttség tárgy azoknak szól, akik a középiskolából úgy kerültek ki, hogy nem tanultak meg főzni, adóbevallást készíteni vagy úgy általában megijedtek az önálló élet kihívásaitól. A tárgy számos területet lefed, nem csak a pénzügyekről szól. A diákok hallanak előadásokat időmenedzsmentről de arról is, hogyan lehet javítani az emberi kapcsolataikon. Legyen az a kapcsolat szerelmi vagy baráti. Emellett egészségügyi és táplálkozási lába is van a tananyagnak.

A KTVU csatorna riportja szerint sok diák érzi úgy, hogy magára maradt a felnőtté válással. Vagy, hogy nagyon hirtelen jött a középiskola és az otthon lakás után az egyetem és a saját háztartás elindítása.

A kurzust két korábbi diák hirdette meg, akik a saját bőrükön tapasztalták meg, milyen stresszel jár a váltás. “Fel lehet hívni a családot telefonon, ha segítségre szorulunk, de ennek vannak korlátai” – mondta a KTVU-nak Belle Lau, az egyik oktató.

Az előző félévben 30 diák végezte el a kurzust. A mostaniban pedig nyolcvanan jutottak be. Az ötlet sikerességéről mindent elmond az, hogy további kétszáz diák nem jutott be a kurzusra.

Forrás: Fintechradar.hu

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Motor
Új logót védetett le a Harley
  • szerző:szaboakos
  • 2020. 03. 07.