Tudomány

Azokon a munkahelyeken, ahol sok a stressz, sok a pszichopata is

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.05 | 19:43

Mindezt egy új tanulmány állítja természetesen, ami szerint a stressz, mint a mágnes vonzza a pszichopatákat. Na persze nem a sorozatgyilkosokat, hanem "csak" az egyes típusú, hétköznapi pszichopatákat.

Forrás: Pixabay

Vagyis, ha tudod egy munkahelyről, hogy ott sok a stressz, akkor jó eséllyel az is biztos, hogy az átlagosnál több pszichopata egyén dolgozik a cégnél, és ha ez zavar, akkor ode ne jelentkezz alkalmazottnak.

A neves szaklap, a Journal of Business Ethics hasábjain megjelent friss tanulmány azt állítja, hogy az egyes típusú pszichopatákból hiányzik az empátia és a félelem, ezért gond és lelkifurdalás nélkül képesek antiszociális cselekményekre. Vagyis az olyan munkahelyi környezetben is jobban megállják a helyüket, sőt vonzza őket, ahol hideg fejre, keménységre, manipulációs tehetségre vagyis egy erőszakosabb, gátlástalanabb vezetőre van szükség. A több mint 400 önként jelentkezett munkavállaló tesztelése után szinte 100%-osan az az eredmény jött ki, hogy a magas stresszfokozatú munkahelyek azoknak kedvez, akikben van egy kis pszichopata. Főnökként egy ilyen cégnél főnyeremények, de dolgozókként is: sokkal jobban elismerik egy másik pszichopata irányítását, mint egy “rendes” főnökét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló