Tudomány

Azokon a munkahelyeken, ahol sok a stressz, sok a pszichopata is

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.05 | 19:43

Mindezt egy új tanulmány állítja természetesen, ami szerint a stressz, mint a mágnes vonzza a pszichopatákat. Na persze nem a sorozatgyilkosokat, hanem "csak" az egyes típusú, hétköznapi pszichopatákat.

Forrás: Pixabay

Vagyis, ha tudod egy munkahelyről, hogy ott sok a stressz, akkor jó eséllyel az is biztos, hogy az átlagosnál több pszichopata egyén dolgozik a cégnél, és ha ez zavar, akkor ode ne jelentkezz alkalmazottnak.

A neves szaklap, a Journal of Business Ethics hasábjain megjelent friss tanulmány azt állítja, hogy az egyes típusú pszichopatákból hiányzik az empátia és a félelem, ezért gond és lelkifurdalás nélkül képesek antiszociális cselekményekre. Vagyis az olyan munkahelyi környezetben is jobban megállják a helyüket, sőt vonzza őket, ahol hideg fejre, keménységre, manipulációs tehetségre vagyis egy erőszakosabb, gátlástalanabb vezetőre van szükség. A több mint 400 önként jelentkezett munkavállaló tesztelése után szinte 100%-osan az az eredmény jött ki, hogy a magas stresszfokozatú munkahelyek azoknak kedvez, akikben van egy kis pszichopata. Főnökként egy ilyen cégnél főnyeremények, de dolgozókként is: sokkal jobban elismerik egy másik pszichopata irányítását, mint egy “rendes” főnökét.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló