Tudomány

Reszkess, rák! Ígéretes rákgyógyító injekciót tesztelnek embereken

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.29 | 12:47
  • trendindex: 2

Immunrendszer turbózó, rákölő vakcinát kezdnek tesztelni embereken.

A Stanford University kutatói két hónapja mutatták be a kutatást, amiben kétféle, immunrendszerre ható anyagot fecskendeztek a rákos sejtekbe. Egészen pontosan a T-limfocitákat mozgósítják, ezek azok az immunsejtek, amelyek fellépnek a betegségek ellen.

Ezek a T-limfociták alapesetben hatástalanok a rák ellen, ugyanis a rákos sejtek túlságosan hasonlítanak az egészséges sejtekre, így nem lépnek reakcióba.

A kétféle hatóanyag viszont képes rábírni a T-limfocitákat arra, hogy aktivizálják magukat a tumorok ellen. Az egerek esetében működött, a legjobb esetben 97 százalékban elpusztította a rákot, úgyhogy most jöhetnek az emberkísérletek.

A hatóanyagokat két különböző cég gyártja, és külön-külön biztonságosak az emberek számára.

Ez a teszt a kettő kombinációjáról szól. Dr. Ronald Levy, a kutatás egyik vezetője  azt reméli, hogy legalább harmincöt pácienst tudnak szerezni, akiken elkezdhetik a teszteket. Ahogy az ilyen eljárásoknál általában, ők is alacsony dózissal kezelik majd a betegeket, hogy megvizsgálhassák az esetleges mellékhatásokat. Aztán ha minden jól megy, szép lassan növelik az adagot.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.