Tudomány

Kanos pasi társat keres: Kenya utolsó szélesszájú orrszarvúja regisztrált a Tinderre

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.26 | 15:45

Népszerűsége ellenére nem lesz egyszerű partnert találni az állatnak.

Ahogy sok más Tinder használó pasi, Sudan is szeret utazgatni, meg kirándulni a természetben. Csakhogy ő a világ utolsó hím északi szélesszájú orrszarvúja, és elkeseredetten keresi élete párját!

Nem akarok túl gyorsnak tűnni, de végül is a fajom sorsa gyakorlatilag rajtam múlik!

Olvasható Sudan profilján. Az orrszarvú még azt is megosztotta, hogy “jól teljesít nyomás alatt, szeret legelészni, és lógni a sárban”.

via GIPHY

A profilt kezelő állatvédők azt remélik, hogy a Tinder profil segítségével össze tudnak gyűjteni 9 millió dollárt. Mivel eddig minden természetes módszer a szaporítására csődöt mondott, ennyibe kerülne a mesterséges megtermékenyítés. A kutatók Sudan spermájával az utolsó két nőstényt egyikét termékenyítenék meg: a 17 éves Satu-t, vagy a 27 éves Najin-t. Az embriót aztán beültetnék egy béranyába, méghozzá a jóval elterjedtebb  déli szélesszájú orrszarvújába.

Sajnos már minden természetes módszert megpróbáltunk!

Mondta el Elodie Sampere, a kenyai Ol Pejeta rezervátum marketingese, ahol az állatokra éjjel-nappal fegyveres őrök vigyáznak. Az elmúlt években még az állatkerti ketrecből is kiemelték az állatokat, s sokkal inkább természetes környezetet teremtettek nekik, ami kezdetben ígéretesnek bizonyult. Volt néhány randi ugyan, de egyiknek sem lett terhesség a vége.

via GIPHY

A északi szélesszájú orrszarvút szarváért kíméletlenül gyilkolták az orvvadászok. Az ugyanis értékesebb, mint az arany vagy a kokain, így gyakorlatilag a három utolsó példány élete is folyamatosan veszélyben van. Az őrök ezért egy pillanatra sem veszik le a tekintetüket Sudan-ról, aki 43 évesen ráadásul meglehetősen idősnek számít. Ezért nem mindegy, hogy mikor gyűlik össze a szükséges pénz, hiszen egy fajta kihalása a tét.

A Sudan projektet itt lehet támogatni!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló