Tudomány

Rejtélyes kétfejű őztetemet találtak, a tudósok vizsgálják

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.14 | 09:56

Gombászok találtak rá egy erdőben Minnesotában az elhullott mutáns kölykökőz testére. Egy horrorfilm kezdő képsora is lehetne, de ez a valóság.

A tetemre még tavaly májusban akadtak rá gombászok az erdőben. A Minnesota-i Egetemre vitték, ahol lefagyasztották, hogy a kutatók tanulmányozni tudják. Most közzétették megfigyeléseiket.

Bár a kétfejú kölyök teljesen életképtelen volt, és ezért nagy valószínűséggel halva született, még ahhoz képest is nagyon jó, érintetlen állapotban találtak rá, ami azt jelzi, hogy az őt megszülő nőstényben annyira erős volt az anyai ösztön, hogy egy darabig gondoskodott róla, majd magára hagyta, amikor érzékelte, hogy felesleges. A dögevők még nem kezdték ki a tetemet, amit az anya nem sokkal korábban hagyhatott magára.

Az ikerállatok ilyen típusú összenövése aránylag ritka a vadon élő állatok között. Míg a háziasított állatok, például juhok, tehenek és macskák között nem szokatlan, addig a vadállatok között nagyon ritkán fordul elő ilyesmi, a tudományos irodalom az 1671 és 2006 közötti időszakból mindössze 19 esetet tart számon, amiből mindössze 5 volt az őzféle.

A tetemről, amit az egyetem kutatói preparált állapotban ki is állítanak majd, nőstény volt, és a test a mellkasnál vált ketté, így lett a kölyöknek két nyaka, két feje, továbbá két szíve is volt, a többi szervéből, például májból ugyanakkor csak egy.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.