Tudomány

Már egy korsó sör után kevésbé gátlásos a nők többsége

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.03 | 06:46

A nők esetében már fél liter sör is segít feloldani a gátlásokat, ha szexről van szó – derül ki egy friss kutatásból, amely azt vizsgálta, hogy milyen hatással van gátlásainkra a szeszfogyasztás.

Gyakran halljuk, hogy ha valaki ivott, szebbnek látja a környezetét, és jobban kezd vonzódni a másik nemhez. Most azonban minden jel arra mutat, hogy a nők gátlásai könnyebben leomlanak, ha isznak egy kis sört, és sokkal bevállalósabbak lesznek a szex terén is. Már fél liter sör elég ahhoz, hogy bátrabb legyen a legtöbb nő, és jobban vonzódjon a kedves, mosolygós arcokhoz.

A Psychopharmacology című szaklapban publikált kutatás szerint már egy sör elfogyasztása után oldódnak a gátlások a szexszel kapcsolatban, jobban vonzanak minket a társasági szituációk, de a libidóra nincs hatással a szeszfogyasztás.

A kutatás során a szakemberek 60 önkéntest vizsgáltak, akiknek életkora 18 és 50 év között alakult. Egyértelművé vált, hogy miután megittak egy sört, gátlásaik oldódtak, és kevésbé voltak zavarban, amikor szexképeket kellett nézegetniük.

Mindez különösen a nők esetében volt igaz, aminek vélhetően az az oka, hogy ugyanannyi sörbevitelt követően az ő szervezetükben magasabb az alkoholkoncentrátum. Érdekesség azonban, hogy csak a gátlások oldódtak fel, a szexuális vágy azonban egyik nem esetében sem volt erősebb.

Nem csak a gátlások és a szex terén, de társasági helyzetekben is jobban érezték magukat a sörfogyasztók: már fél liter legördítése után jobban örültek a mosolygós arcoknak és a társasági helyzeteknek.

Nyitókép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló