Tudomány

Olivaolajat használ és sok halat eszik? Kevés!

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.06 | 15:13

Kiderült, hogy a mediterrán étrendnek van egy fontos, de titkos összetevője: elég gazdagnak kell lenni ahhoz, hogy egészségesebb életet biztosítson.

Olasz tudósok arra jutottak, hogy a mediterrán étrend csak azoknak biztosít egészségügyi előnyöket, akiknek az éves jövedelme az átlagnál jóval magasabb (legalább 40 ezer euró, azaz kb. 12 millió forint évente, az ország háztartásainak átlagos éves bevétele 21 ezer euró), vagy felsőfokú végzettséggel rendelkeznek.

A vaj olivaolajra cserélése, a mérsékelt vörösborfogyasztás és az asztalra kerülő több hal egyáltalán nem biztosítanak egészségügyi előnyöket azoknak, akik a helyi gazdaság alsóbb szintjein helyezkednek el.

via GIPHY

Az olasz kutatás nem ad választ arra, pontosan miért befolyásolja az étrend hatékonyságát a jövedelem és az iskolázottság, de egy egyesült állomokbeli kutatás is hasonló eredményre jutott korábban.

Ami az egészséges táplálkozást illeti, hatalmas különbség van a szegények és a gazdagok között, más a tudásuk például arról, mi számít tápláló ételnek, de az élelmiszerek vásárlásának és elkészítésének ideje és módja is nagyban különbözik.

Címlapfotó: Pixabay CCO


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.