Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Tudomány

Nem gáz, ha szexelsz az exeddel

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.20 | 16:13

Úgy néz ki, megdőlt az általános szabály, mely szerint csak rosszabb lesz, ha összejárnak az exek.

Kép: 123rf

Azt kutatták, hogy mi történik, ha a szakítás után még szexelnek az exek. Ha csak egy bölcsessége van a szakításnak, akkor az az, hogy ilyet nem szabad csinálni, mert a felek így lassabban jönnek helyre az érzelmi trauma után.

Úgy néz ki, hogy ez kamu

Frissen szakított embereket kérdeztek, és az lett az eredmény, hogy nem gátolja őket a továbblépésben. Sőt, igazából semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy mindenkinek jobb, ha szakítás után egyáltalán nem érintkeznek a felek.

Ez a kutatás aláássa a közvélekedést, miszerint hiba ágyba bújni a volt baráttal és barátnővel.

– mondta Stephanie Spielmann, a kutatás egyik vezetője. Két kört is tettek, az elsőben 113 ember vett részt, akiket a szakítás utáni két hónapban végig kérdezgettek a hogylétükről. A második körben már 372-en vettek részt, mindkét esetben azt vizsgálták, hogy a volt párjukkal való szex hogyan hat az érzelmeikre, azokéhoz képest akik nem szexeltek az expárjukkal.

Általában elmondható, hogy népszerű felkeresni az exeket szexelni, legalábbis ez a kutatás alapján. Ez persze nem segít nekik függetlenedni, de nem is árt. Viszont hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzék magukat a mindennapi életben, hiszen a szexnek van ilyen hatása.

10 dolog, amit a nők szexinek találnak egy férfiban

A kutatás


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló