Tudomány

A “Pepsi-tetkós” homár fotója figyelmeztet: az óceánok szennyezettsége égetően fontos és komoly probléma

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.01 | 10:49

A tény nem újkeletű: az óceánok és tengerek is dugig vannak már szeméttel, és ez az élővilágra is komoly, drámai hatással van.

A “Pepsi-tetkós” homárt a kanadai New Brunswick partjainál fogták ki, és amikor meglátták rajta az oda nem illő márkajelzést, elég nagy volt a döbbenet. Mert hogy került az oda? Erre nem sikerült ugyan rájönni, de ettől talán még sokkolóbb a fotó, mert azt jelzi, nagyobb az óceánok szennyezettsége, mint azt eddig sejtettük.

A halász, Karissa Lindstrand azt nyilatkozta a tévének, hogy négy éve halászik a környéken, de ilyennel még nem találkozott korábban, hogy az óceánok szennyezettségének konkrét nyomát lássa egy állaton. Ennek ellenére mindenki tudja jól, hogy mekkora nagy a baj. Szeptemberben még egy olyan fotó sokkolta a világot, amit Borneo közelében készítettek, és egy tengeri csikó látható rajta, amint egy fültisztítót cipel magával. 2015-ben pedig Mexikó közelében fedeztek fel egy 5,25 trillió darabból álló szemétszigetet.

A szemét már nemcsak az állatok élőhelyét veszélyezteti, de magukat az állatokat is, akik élelemet keresve akadnak rá a hulladékra, amit próbálnak is megenni, egyszerűen azért, mert az illatuk felkelti az érdeklődésüket, festette fel a szomorú valóságot egy 2016-os tanulmány.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.