TV

Filmes és családi titkokról mesél Szirmai Gergely Lutter Imre műsorában

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.03 | 11:48

Szirmai kendőzetlenül beszél költő nagyapjáról, a nagyapa hozzá írt verséről és arról, hol rontották el a színházat, mint kedvelhető műfajt és szórakozási formát az életében.



Napjaink egyik legnépszerűbb vlogerréről csak kevesen tudják róla, hogy a nagyszülők egyike költő, akivel csak nagyon ritkán találkoztak, egy alkalommal azonban saját, neki szóló verset kapott ajándékba. Ez azonban másképp hagyott mély nyomot Gergelyben, mint ahogy azt a szerző nagyapa remélte. Szirmai Endre, aki Kaposvár irodalmi életének egyik meghatározó személyisége volt, költőként és tanárként is az igazság és a szépség értékeit vigyázta. Mindig vállalta istenhitét, és nem foglalkozott azzal, ki, mit gondol. A jót, a szépet, a nemeset kereste és kiáltotta világgá. Az unokájához írt verse is ebben a szellemben írt intelem leginkább, semmint ösztönös és természetes költemény. Hogy mit gondol erről a kritikus, az kiderült az ATV-n február 8-án este a Sorok között Lutter Imrével adásában.

Persze a műsorban nemcsak a hozzá írt verset szedi ízekre, hanem a saját életét is. A Holt költők társaságáról inkább nem mond semmit, vagy majdnem semmit, miközben költő nagyapjával való viszonya annál beszédesebb. Kiderül, miért nem jár színházba, s hogy a felmenői irodalmi hagyaték, sőt maga a költészet is, nehezen érinti meg. Kendőzetlenül beszél napjaink filmvilágáról és arról, hogyan látja saját magát.



A fiatalok körében óriási népszerűségre szert tett kritikus, véleményvezér sosem hallott történetei mellett a nézők Szirmai Endre, a nagyapa versét Lutter Imrétől hallhatják. Az ismert versmondó művész, műsorvezető szintén ismert barátaival beszélget arról, hogyan változtatta meg az életüket egy vers, és hogy mit gondolnak a világról. Az ATV-n szombat esténként debütáló sorozat egyes epizódjainak online premierje vasárnaponként van, Lutter Imre YouTube csatornáján. A műsorban láthattuk már Molnár Ferenc Caramel énekes, dalszerzőt, Kovács András Péter stand-up comedys humoristát, Al Ghaoui Hesna külpolitikai újságírót, Puskás Peti színész énekest, Várkonyi Attila lemezlovast, vagyis DJ Dominique-ot, Nagy-Kálózy Eszter színművészt, Bánki Beni slam poetry előadót, Pindroch Csaba színművészt és Jakupcsek Gabriella műsorvezetőt. 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló