TV

És akkor a YouTube végleg kinyírja a kábeltévét

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.01 | 10:31

Tudtuk, hogy eljön ez a nap, de csak kedden jelentették be hivatalosan is Kaliforniában: a YouTube havi élő tévéműsort szolgáltat, amolyan virtuális kábelszolgáltatóként, egy rakás csatornát mindössze havi 35 dollárért, vagyis úgy tízezer forintért.

forrás: tv.youtube.com
forrás: tv.youtube.com

Első körben a tulajdonos Google 44 csatornát kínál majd a YouTube TV keretében, lényegében az összes fontos amerikai adó ott van a kínálatban, plusz a már létező live streaming, a YouTube Red. Ennél fontosabb, hogy a fejlesztés teljesen platformfüggetlenné teszi a tévézést: már nem kell hozzá tévé és kábel, elég egy okostelefon, internetkapcsolat, és a megfelelő app, így akár munka közben vagy a metrón ülve is lehet tévézni. Ez a lényeg. A YouTube ugyanis rájött, hogy a fiatalabb korosztályok máshogy akarnak tévézni, nem a nappaliban, a kanapé előtt ülve.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy egyszerű le-fel szkrollozással lehessen váltogatni az élőben futó csatornák közt. A szolgáltatásnak része egy  Cloud DVR nevű lehetőség is, aminek segítségével lementhetjük kedvenc műsorainkat, de nem kell aggódni a tárhely miatt, hiszen nem nálunk foglalja a memóriát – a használatához persze élő internetkapcsolat kell. Az app nyújt egy sor kiegészítő szolgáltatást, például tévéújságként, és folyamatosan tanuló ajánlóként is működik.

Sajnos a Google Play szolgáltatást egyelőre nem integrálják ebbe az alkalmazásba. Külön reklámok nem lesznek, csak amit a tévéadók sugároznak. A Google azt ígéri, komoly ügyfélszolgálatot épít az alkalmazás mögé, tanulva a kábeltévé-szolgáltatóknak abból idegölő gyakorlatából, hogy lehetetlen őket elérni, ha valami nem működik. Egy előfizetésért hat account jár majd, vagyis az egész család használhatja a szolgáltatást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló