TV

Dúnadánok? Arnoriak? Az új Gyűrű Ura-sorozat a fiatal Aragorn világát hozza el

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.18 | 12:47

Minden idők legdrágább tévéműsora csakis egy királyt illet.

Egy új Gyűrűk Ura-sorozat készül, melynek a jogait az Amazon vette meg nemrégiben. Ennyire magas költségvetésű produkció még nem volt a televízió történeétben, amióta világ a világ: nagyjából egymilliárd dollár körül áll meg a számláló.

Sokan próbálták eddig megtippelni, hogyan is fog kinézni ez a méregdrága műsor. Van, aki Peter Jacksont látná szívesen a rendezői székben, hogy az Oscar-díjas mozi varázsa ismét felragyogjon. Az Amazon elérte, hogy a legendás mozitrilógiából is meríthet, így valószínűsíthető, hogy a kultikussá vált képi világ vissza fog köszönni a képernyőkön is.

A karakterekkel egyetemben – többen arra számítanak ugyanis, hogy Aragorn fiatal éveit fogják most filmre vinni. A Viggo Mortensen által már életre keltett trónörököst most valaki más fogja játszani, ugyanis túl nagy volna a korkülönbség.

via GIPHY

Tolkien részlegazdag világát a bennfentesnek számító TheOneRing oldal szerint azért nem fogjuk teljesen ugyanúgy látni:

Az első sajtóközlemény óta tudjuk, hogy ez a kvázi-Gyűrűk Ura-sorozat nem meséli el újra az egy gyűrű szövetségét. Ehelyett átfogóbb lesz, egy hosszabb időszakról szól majd.

Vélhetően Aragorn származása lesz terítéken: a númenori vérvonal, majd Gondor megalapítása. A Tolkien-mitológiában jártas szerveződésnek érdemes ezt el is hinnünk. Ha nem vagy képben Középföldét illetően, akkor innentől kezdve idegenül csengő információk következnek:

Gondor testvér-királysága, Arnor népéről lesz szó, illetve a túlélő dúnadánokról, akik Kószákká tömörülnek.

És ezen kívül még rengeteg minden, lélegzetelállító varázslat is megjelenhet, főleg ha van rá keret, véli a Ladbible.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló