TV

A Netflixen elérhető a norvég Lassú TV, ha valami nyugisra vágysz

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.09 | 07:05

Ha már eleged van a felgyorsuló világunkból és a túlfeszített akciófilmekből, pont jó választás lehet egy vágatlan vonatos műsor.

Oli Scarff / Getty Images
Oli Scarff / Getty Imagesfotó: Oli Scarff

2009-ben indult el ez a ráérős csatorna, méghozzá egy Oslo-Bergen vasútvonal élő közvetítésével, amit most a Netflix által is elérhet egy jóval szélesebb közönség. A havas hegyeken és sötét alagutakon száguldó szerelvény nagyjából 7 órás útjára akkor több, mint egymillió néző volt kíváncsi, azaz a gyönyörű ország egyötöde.

Két évre rá már több, mint a lakosság fele(!) izgulta végig a Norvégia nyugati partját bejáró hajó 134 órás kalandját. De azóta egy 18 órás pisztráng-ívást, és a nemzet kiválóságának, Magnus Carlsennek egy 10 órányi sakkmérkőzését is műsorára tűzte már az adó. Egy kötögetési program is hasonlóan jól teljesített, Nemzeti Kötögető Reggel címmel, melyben a birkanyírástól a fonalkészítésen át jutott el a műsor egy csapatig, akik 4 órán keresztül pulóvert kötöttek és beszélgettek.

Egyrészt ez az adó segít átvészelni az arrafelé igencsak hosszúra nyúló telet, másfelől viszont egyfajta kulturális lázadást is kifejez, a felpörgetett csatornákkal szemben.

Minden más tévé egyre inkább felgyorsul, amivel mi szembemegyünk. Engedjük, hogy az emberek be tudják fejezni a mondataikat.

nyilatkozta korábban korábban Lise-May Spissøy, a kötögetős műsor producere. És most mindez a Netflix jóvoltából elérhető lesz számos ország nézőinek is – hozza a The Next Web. Reméljük, hogy itt, Magyarországon is lesz rá fogadókészség, ahol Tarr Béla filmjei vagy a Duna TV halai már tudtak kultusz-státuszt elérni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló