TV

BETILTOTTÁK ezt a reklámot, mert védi a környezetet

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.10 | 20:25

A bevásárlólánc a pálmaolaj mentes élelmiszerekre szerette volna felhívni a figyelmet, de a tévétársaságok szerint túl politikus.

A Iceland bevásárlólánc a Greenpeace-től kérte kölcsön a kisfilmet, hogy pálmaolaj mentes karácsonyt kérjen a vásárlóktól, és persze így hívja fel a figyelemet az üzleteiben kapható ilyen termékekre. A kisfilmben egy bébiorangután lakik a kislány szobájában, aki elmondja, hogy a kismajomnak azért kellett kiköltöznie az őserdőből, mert kiírtják azt a válllakozások, akik pálmaolajat használnak. A figuráknak világhírű színésznő, mégpedig Emma Thompson adja a hangját.

A brit tévétársaságok viszont, akik valószínűleg féltek a pálmaolajat használó és náluk hirdető multik haragjától, letiltották, nem fogják bemutatni, mert indoklásuk szerint “túl politikus” azaz túl erős benne a politikai mondanivaló. Az Egyesült Királyságban ugyanis a politikai reklámok sugárzására másfajta, szigorú szabályok érvényesek. Az aggódó tévés vezetőkkel viszont senki nem ért egyet, és a reklám amúgy máris nézettebb lett, mintha a tévében játszották volna, több ezer komment jelent meg a reklám alatt a videomegosztókon, amik biztosítják a bevásárlóláncot, hogy náluk vásárolnak ezután, és ekézik a tévétársaságokat. A tiltás tulajdonképpen nagyobb reklám volt a reklámozónak, mintha leadták volna.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló