Sorozatok

Rövidesen forog a Peaky Blinders (Birmingham bandája) negyedik évada

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.11 | 18:08

Steven Knight Tom Hardy-val közösen sínre tette a Taboo-t, és most visszatér legkedvesebb gyermekéhez, a Peaky Blinders-hez (Birmingham bandája), amiben Hardy is feltűnik egy fontos mellékszerepben.

peaky_blinders

Steven Knight gengszter-sorozata a huszadik század elejére visz vissza, Birmingham-be, az első világháborút megelőző évekbe. Kemény, acélos, karcos, nyers, feszes és nem utolsósorban vagány felnőtt mese. Sok minden miatt lehetett imádni az első három évadot: az azonnal beszippantó, sötét színekkel festett, kissé balladisztikus hangulat vagy a színészek miatt, élükön a főszereplő Cilian Murphy-vel, és mellékszerepekben olyan nagy kaliberű alakokkal, mint Tom Hardy, Sam Neill, Noah Taylor vagy Paddy Considine. De a történet fordulatossága is rögtön magával ragadó. És ott van még a filmzene is, olyan fajsúlyos előadókkal, mint pl. a White Stripes, Nick Cave, a Radiohead, a Kills, az Arctic Monkeys, PJ Harvey, David Bowie és Tom Waits. Ez a főcímzenéje, pontosan visszaadja a sorozat hangulatát:

Steven Knight a Peaky Blinders harmadik évada után fogott bele állandó tettestársa, Tom Hardy oldalán a Taboo című sorozatba, mely épp most fut a tévében. Így Knight márciusban végre vissza is tér a birmingham-i bandákhoz, és  elkezdik forgatni a negyedik évadot, amit még tavaly rendeltek be az ötödikkel együtt. Knight interjút adott a Deadline-nak, és ott beszélt erről először:

Amikor befejeztem a negyedik évad utolsó részének forgatókönyvét, ismét csak azt mondhattam: a legjobb lett! Imádom csinálni. Nem munka, nem kötelesség, tényleg azért csinálom, mert szeretem. A fiúk is visszatértek, és ők is imádták a könyveket. Úgyhogy márciusban kezdünk is.

Bár a harmadik évad tavaly korábban, tavasszal került képernyőre, a negyedikkel valószínűleg ismét visszatérnek az első két etap őszi kezdéséhez. Fontos az is, kiktől hallhatunk betétdalt a következő évadban: a White Stripes, a Royal Blood, PJ Harvey és David Bowie, aki annakidején még maga kérte személyesen Cilian Murphy-től, hogy ha lehet, tolja be pár számát a sorozatba. A főszereplők mind visszatérnek, és Tom Hardy is újra feltűnik a robbanékony gengszterfőnök, Alfie Solomons szerepében. “Alfie nélkül nem megy”, mondta erről Knight.

A végére pedig egy kis kedvcsináló ízelítő a harmadik évadból:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.