Sorozatok

SPOILER, Szerinted kiderülhet a Family Guyban Stewie-ról, hogy meleg?

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.19 | 10:14

Family Gay, vagy mégsem? Most Sir Ian McKellennel kavarták meg jól a kártyákat.

Gondolkodtál már azon, miért beszél olyan jellegzetes hanghordozással a rajzfilmbeli egyéves kisbaba? A Family Guy pelenkása mintha elefántcsonttoronyban élne, olyan magas lóról szól, de ez lehet a kiemelkedő intelligencia jele is, nem kell mindjárt a homoszexualitásra gondolni. Az ifjú Griffin a vasárnap esti “Send in Stewie, Please” című részben mindenesetre feladta a leckét. A Fox sorozatának ezen kiugró epizódja ráadásul reklámok nélkül ment le, amiben a mímelt brit akcentusú totyogó – közel két évtized után! – a saját hangján is megszólalt.

A post shared by Amber ? (@amber_glambert666) on

SPOILER következik!

Stewie nemi orientációja már egy jó ideje a viccek tárgyát képezi, és nem véletlenül adja a néző alá a lovat a kreatív csapat sem. Gary Janetti, aki az utóbbi részt jegyzi, már ’99 óta a teamet erősíti, írói és produceri minőségben. Szerinte nem eszik olyan forrón a kását:

Nehogy bárki is azt higgye, hogy most már kiismerte ezt a karaktert. Nem lőttünk le mindent poént az epizódban!

A rész egy pszichiáternél kezdődik, akihez Stewie-t az után küldték, hogy ellökte egy társát. A 30 perces etap során alaposan belelátunk a gyerkőc agytekervényeibe. Az összetett személyiségbe Dr. Cornelius Pritchfield mászik bele, akinek eredetileg Sir Ian McKellen, a vállaltan meleg brit színészóriás adja a hangját. A homoerotikus szál Janettinél is él, aki a tévés sztár, Brad Goreski házastársa.

 

A post shared by Brad Goreski (@bradgoreski) on

Stewie ráadásul egy elképesztő monológot nyom le az agyturkászról, és annak egy fiatalabb fiúval való kapcsolatáról. A meleg kultúra olyan lenyomatát adja, kezdve a szégyentől, a rajtuk lévő nyomáson át egészen az elit önérzetességig, melyet még a Family Guyban is szokatlan látni. Bizonyos részleteket pedig csak a „klubtagok” érthetnek meg igazán.

Aztán Stewie maga is előbújik?

Nem, az túl kézenfekvő volna. Inkább arra kanyarodik rá a történet, hogy a srác élete milyen irányt kellene, hogy vegyen. Fenntartsa-e vagy elnyomja-e a hamis személyiségét, illetve az önutálatot, vagy érezze magát továbbra is különlegesnek? Itt szólal meg az igazi hangja.

A post shared by Brad Goreski (@bradgoreski) on

Az extra intelligenciája miatt amúgy is örökre kívülálló lesz – elszigeteli magát a többségtől.

Ha úgysem lehet olyan, mint a többiek, akkor miért ne legyen olyan, amilyen ő szeretne lenni? De egyszerre ünnepli is azt, ami őt egyénivé teszi – akárcsak én.

Amint belépett a szobába, már levette, hogy a pszichiáter: meleg.

via GIPHY

Seth McFarlane korábban egyébként már írt Stewie-val egy coming outos epizódot, ami sosem került adásba. Azzal nagyon egy vágányra tették volna a történetet – Janetti szerint. Ha csak lebegtetik a témát, akkor több titok és lehetőség marad. Közel 20 éve megy a széria, és még sok tartalék van benne, ahogyan ez az alkotói szabadsággal élő, „vágatlan” rész is megmutatta, a The Daily Beast szerint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló