Sorozatok

Ha egy kis szerencsénk van, nem lesz vége a Trónok harcának

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.05 | 07:54

Visszavonul a tél? Az HBO a Trónok harca spinoffjain dolgozik, amelyek a George R.R. Martin által létrehozott világban, de az eredeti sztorinál korábban játszódnának.

A júliustól folytatódó sagából, ami az HBO történetének legsikeresebb sorozata, már csak 13 rész van hátra. A cégnél persze már azon dolgoznak, hogyan tudnák egyben tartani a nézőközönséget. Egy Westeroson játszódó másik sztori lehet a megoldás.

via GIPHY

Az HBO-nál bejelentették, hogy felvettek négy írót, akik külön dolgoznak egy-egy forgatókönyvön, amelyek Martin könyveiből építkeznének. A könyvek közvetve sok évszázad történetét mesélik el, gyakran csak utalva a történetnél jóval korábbi eseményekre, személyekre. A most felvett írók feladata nyilván az, hogy ezekből az amúgy sűrűn felbukkanó, részletesen ki nem fejtett mellékszálakból és -szereplőkből komplett történetet gyúrjanak.

Martin korábban azt mondta, hogy a Dunk és Egg novelláit szeretné filmen látni. Ezek a történetek az eredeti sztorinál száz évvel korábban játszódnak. Több karaktert is rokoni szálak fűznek a Trónok harca a szereplőihez, Egg például a későbbi Aegon király, a falon szolgáló Aemon mester öccse.

via GIPHY

Arra persze semmi garancia nincs, hogy a négy forgatókönyv működni fog és lesz belőlük valami. Sorozat a legkorábban 2019-ben lehet belőlük. Korábban mi is számba vettük már, hogy a történet melyik részeivel lenne érdemes foglalkozni.

 

Mi is a spinoff?
A spinoff olyan sorozat ami egy másikból születik meg, annak örökölheti az alaptörténetét, a helyszínét, általában egy mellékszereplő karakterével viszik tovább, ilyen például a Better Call Saul, ami az ikonikus Breaking Badből nőtt ki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.