Sorozatok

A Netflixen futó 5 legsikeresebb sorozat, amit neked is nézned kell

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.10 | 09:08

Bár a Netflix pontos adatokat nem tesz közzé arra vonatkozóan, hányan is néznek egy adott filmet, vagy sorozatot, azt azért megosztották velünk, hogy melyek a legsikeresebbek világszerte.

Fotó: Netflix
Fotó: Netflix

Országokra lebontva is elkészült a lista, így kiderült, hogy Magyarországon a Family Guy, Kanadában a Bates Motel, Romániában a Vámpírnaplók, Oroszországban pedig A zöld íjász a legnézettebb. Világviszonylatban azonban öt sorozat elég rendesen leelőzte a többit, ami nem lehet véletlen, ha még nem kezdted el őket nézni, elég sok jóról maradsz le. Jöhet a kedvcsináló?

1. Sherlock

Na vajon melyik a legnézettebb sorozat a Netflixen? Dobpergést kérünk… Igen, a detektív történetein alapuló brit televíziós sorozat… Sherlock. A sorozat alkotói a Doctor Who íróiként már korábban ismertté vált Steven Moffat és Mark Gatiss, főszerepben Benedict Cumberbatch és Martin Freeman látható. Bár Sherlock és Dr. Watson a 21. századi Londonban élnek és ennek előnyeit mind fel is használják a nyomozások során, a sorozat mégis idézi az eredeti történetek hangulatát és stílusát, elképesztő logikával megfűszerezve.

2. Friends (Jóbarátok)

Az amerikai televíziós filmsorozat tíz éven keresztül futott a televízióban, az első epizód 1994. szeptemberében került adásba és világszerte milliókat hódított meg, így csodálkozunk is, ha valaki még egyetlen részt sem látott belőle. A sorozatban hat, a húszas éveiben járó fiatal mindennapjait követhettük nyomon, a szerethető karaktereknek és a lehetetlen helyzetkomikának köszönhetően a tévétörténelem egyik meghatározó alkotásává emelkedett. Nagyon ajánljuk, ha még nem volt hozzá szerencséd.

3. Narcos

Netflix saját gyártású sorozata a kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar életét mutatja be, dokumentarista stílusban. Óriási sikert ért el, bár Escobar fia nem volt elégedett apja bemutatásával, szerinte túl engedékenynek és jószívűnek ábrázolja őt a sorozat. Aki akár egy részt is látott már, pontosan tudja, hogy ez a kijelentés mennyire bizarr, a könyörtelen drogbárónak ugyan van egy érzelmes, családjáért aggódó oldala, de hogy jószívű lenne, azt nem állítanánk.

4. House of Cards (Kártyavár)

A politikai dráma a BBC azonos címen futó minisorozatának amerikai változata, melynek alkotója Beau Willimon. A Washington D.C.-ben játszódó történet főszereplője Frank Underwood (Kevin Spacey), aki mindent megmozgat annak érdekében, hogy hatalomra törjön, ráadásul olyan eszközökkel, mint a manipuláció, vagy éppen a fenyegetés. Az első évad kilenc Emmy-díj jelölést kapott, valamint négy kategóriában jelölték Golden Globe-díjra is, a legjobb színésznőnek járó díjat el is nyerte a főszereplő feleségét alakító Robin Wrigh.

5. New Girl (Új lány)

Az amerikai szitkom televíziós sorozat egy furcsa tanár, Jess (Zooey Deschanel) élete körül forog, aki egy csúnya szakítás után három ismeretlen férfival költözik össze. Bár a főszereplő eléggé kelekótya, az új lakótársak mindent megtesznek, hogy kirángassák Jesst a letargiából. Cuki és vicces sorozat drámáról, szerelemről, tudjuk ajánlani!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló