Sorozatok

Megtörtént a Trónok harca utolsó csatája – mi lesz ezután?

Vigyázz, SPOILER!

Aki szerint kevés főszereplő halt meg a harmadik részben, az valószínűleg most elégedett

Miután a deresi csata nem követelt sok hősi életet, a királyvári viszont annál inkább. Az ötödik epizód elején Daenerys élve elégette Varys-t, amiért elárulta. Végül is azt kapta, amit Dany megígért neki, ennek a szálnak itt viszont nem biztos, hogy vége van, ugyanis Daenerys ezért az egészért Jont okolja, amiért elmondta Sansának. Mondjuk ha tippelnünk kéne, szerintünk ennek nem szentelnek külön cselekményt a zárórészben.

Euron, Jamie, Cersei

Az előző rész után nem tudtuk, hogy Jamie megölni, vagy támogatni megy Cerseit Királyvárba. Simán hihettük azt, hogy ekkora karakterfejlődés után ráeszmélt Cersei mindent felemésztő gonoszságára, ezért pedig végezni akar vele, akár a saját élete árán is. Hát, nem ez történt. Jamie megpróbáltatásai, és Cersei árulása sem volt elég ahhoz, hogy megöljék az érzelmeit a nővére ellen.

Miután győzött Euron felett, Ki akarta menekíteni a nővérét, tehát meg akarta menteni az életét. A végén mindketten meghaltak az omladozó palota pincéjében, ugyanis beomlott a menekülőút. Azért kegyetlenebb sorsot szántunk volna a Cersei-nek, minthogy egy tégla agyonvágja.

Véreb vs. Hegy

Végre megtörtént a Cleganebowl, ahogy angolul emlegetik a két testvér végzetes csatáját. Mielőtt végeztek egymással, a Hegy egy laza mozdulattal elhajította Qyburnt, majd egymásnak estek.

Királyvár ostroma

Logikát talán már felesleges keresni ebben a sorozatban, szóval csak említés szintjén tesszük fel a kérdést: Drogon hogyan égette fel a vasflottát, mikor Rhaegalt simán kilőtték ugyanilyen dárdavetőkkel? Rádadásul most sokkal több is volt belőlük, mint amikor az előző részben rájuk támadtak Sárkánykőnél. Ezután pedig a falon lévő összes skorpiót is felgyújtja, és meg sem próbálnak lőni velük. Na mindegy.

Daenerys gyakorlatilag egyedül nyerte meg a Trónok harca utolsó csatáját a sárkányával, miután az Aranykompániával is leszámolt. A megmaradt északi hadsereg, a dothrakiak és a Makulátlanok már csak azért kellettek, hogy megadásra kényszerítsék a megmaradt katonákat.

Aztán elkezdődött az őrület.

Lehetett olvasni teóriákat arról, hogy Daenerys az Őrült király nyomdokaiba lép, aki végül nem tudta felgyújtani egész Királyvárat, hála Királyölőnek. Most mondhatjuk, hogy Dany bevégezte azt, amit az apja nem tudott, tényleg elpusztította Westeros fővárosát. Mindezt az után, hogy a Lannisterek megadták magukat.

Viszont nem csak Daenerys, Szürke Féreg és a sereg is elvesztette a fejét. Lemészárolták a katonákat, akik eldobták a fegyvert, még Jon sem tudta megfékezni a saját embereit, az egyik vezetőt maga ölte meg. Volt már pár kemény vérontás a sorozatban, de mindeddig ez a legnagyobb, szóval nem mondott butaságot Emilia Clarke.

Mi lesz ezután?

Nehéz megmondani, viszont azt már nagyjából értjük, hogyan jutottunk ide. Daenerys egész életében azért tett mindent, hogy Westeros élére üljön, városokat szabadított fel, sereget és értékes támogatókat gyűjtött maga köré. Majd mikor megérkezett a helyre, amely élére egész életében vágyakozott, kiderül, hogy nem látják szívesen.

Sebaj, felmegy északra megmenteni az egész világot, hátha azzal kiérdemli Westerost. Ezután viszont a hozzá legközelebb álló emberek elárulják, gondolunk itt Jonra és Varys-ra. Jon származása kulcsfontosságú. Elvégre ha nem lenne Targaryen, senki nem látott volna alkalmasabb vezetőt Westeros számára Daenerys-nél. Ebben az esetben Dany talán nem rombolja porig a fővárost, és most nem lennénk ilyen izgatottak a befejező rész miatt, aminek természetesen már kint van a trailere.

Elég váratlan dolgok történtek eddig az évadban: az Éjkirály hirtelen halála, csak úgy lelőnek egy sárkányt, Jamie karakterfejlődését kidobják az ablakon. Ezért elég nehéz lenne megjósolni, mi fog történni a következő részben, de azért van pár tippünk:

  • Végül nem Arya végzett a királynővel, de most itt van egy új, aki elég rosszat tett ahhoz, hogy felkerüljön a listájára. Az alábbi tekintetben van gyűlölet, csalódottság, szomorúság és egy kis elszántság is. Vajon Daenerys-re irányul?

  • Daenerys megfenyegette Tyriont, hogy ha még egyszer elhallgat valamit, vagy hibázik, megöli. Erre Tyrion elengedte Jamie-t, természetesen Dany háta mögött. Tyrion végignézi Királyvár romjait, nem lepődnénk meg, ha kitalálna valamit, amivel Megbuktathatja a Sárkányok anyját.
  • Azor Ahai próféciája végül megvalósulhat azzal, ha Jon megöli Dany-t. Végül is egy herceget ígértek, aki megmenti a birodalmat, amihez fel kell áldoznia a szerelmét. Szóval nem biztos, hogy megdőlt ez a jóslat, ahogy korábban írtuk.

A befejezésre még egy hetet kell várnunk, ami után véget ér korunk talán legnagyobb sorozata. Westeros viszont visszatér a képernyőre, csak más történetekkel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló