Sorozatok

A legfontosabb kérdések, amelyekre választ kell kapnunk a Trónok harca utolsó két részéből

Összeszedtük azokat a fordulatokat a 8. évad 4. részéből, amelyek a legnagyobb változást hozhatják.

Már csak két rész van jelen korunk talán legnagyobb sorozatából. Az Éjkirály a múlté, Daenerys szép lassan megőrül, most pedig láthatjuk a Trónok harca utolsó csatáját, amelyről Emilia Clarke már elárult valamit. Na de nézzük, mire engednek következtetni a 4. rész kisebb és nagyobb fordulatai, nem feltétlenül időrendben.

Meghalt Rhaegal

Annyira nem meglepő, hogy Daenerys elvesztett egy sárkányt, így az utolsó két főgonosz magának tudhat egy-egy bestiát. A módja viszont hagy némi kívánni valót maga után. Elvégre Dany hogy a fenébe nem látta a levegőből, hogy Euron ott állomásozik egy tucat hajóval. De amúgy is, ha az utolsó csatába mennek, nem lenne célszerű óvatosan, körültekintően haladni? Mondjuk ez már nem annyira kiakasztó, így az előző rész borzalmas csatarendje után.

Jon titka már nem is annyira titok

Végre megkaptuk a konfliktust, amit a második részben elkezdtek. A lényeg, hogy Jon nem akarja elfoglalni a vastrónt, habár jog szerint az övé lenne. Ezt Dany-nek is elmondja, viszont az igazi kilétét elárulja Sansának és Aryának, Az előbbinek pedig pár perc sem kellett, már el is mondta Tyrionnak, aki tovább adta Varys-nak. Az ő szavaival élve,

ez már nem titok, hanem információ.

Ebből következik az, hogy Varys Daenerys-be vetett bizalma megingott.

Varys áruló lesz?

Mint azt sokszor hangoztatta, ő a népet szolgálja, tehát az általa támogatott uralkodó számára csak eszköz. Most eléggé úgy néz ki, hogy Varys jobb uralkodót lát Jonban, mint Daenerys-ben. Tyrionnal beszélget erről, innen pedig úgy távozik, mint aki kész elárulni a Sárkányok anyját, még ha ezért élve el is égetik.

Tyrion kitart Dany mellett, szerinte az lenne a legjobb, ha Jonnal összeházasodnának, ez viszont talán túl kézenfekvő ahhoz, hogy megvalósuljon.

Jamie

Nagy bánatunkra Thormund nem kapja meg Brienne-t, helyette lefekszik Jamie-vel, ami majdem olyan kellemetlen volt, mint Arya és Gendry légyottja. Jamie ezután ellovagol Királyvárba, a kérdés pedig, hogy mit fog tenni. Tudja, hogy Cersei holtan akarja látni, tehát valószínűleg nem támogatni akarja a testvérét. Ha tippelnünk kéne, szerintünk vagy Dany oldalán fog harcolni, vagy megpróbál Cersei közelébe férkőzni, majd megölni. Elvégre van egy jóslat, ami szerint egy fiatalabb testvér öli meg Cersei-t, ennek a próféciának eddig egyébként minden más része bejött. Mindhárom gyereke meghalt és királynő is lett belőle, mindössze a halála hiányzik még, és hogy egy fiatalabb és szebb királynő leváltsa a trónon.

Színtiszta gonoszság

Elbúcsúzhattunk Missandei-től, habár teljesen feleslegesen. Cersei tudhatta, hogy Daenerys nem fogja megadni magát egy pártfogója életéért, így ennek nem volt sok jelentősége, két dolgot leszámítva. Megmutatták nekünk a készítők, hogy Cersei a legrosszabb ember a Hét Királyságban, monddjuk ez eddig is gyanús volt. A másik pedig, hogy Dany elvesztette egyetlen segítőjét, aki érdek nélkül szerette őt. A többiek, akik mellette állnak szerelmesek belé, vagy rajta keresztül akarják jobb hellyé tenni a világot.

Daenerys vs. Cersei

A “jók” elvesztették a fele seregüket a holtak elleni harcban, ami azt jelenti, hogy nagyjából 35 ezer emberük maradt, Cersei 60 ezer emberével szemben. Viszont Daenerysnek vannak támogatói még, például a Dorne-i herceg, és Daario is átjöhet még pár ezer emberrel Essos-ból.

Az 5. részt Miguel Sapochnik rendezte, aki a Trónok harca csatáiért felelős, ő volt a főnök a Fattyak csatájánál és a 8. évad 3. részénél is. Szóval szinte biztos, hogy a következő részből kiderül, ki ülhet fel a vastrónra.

Képek: HBO


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.