Sorozatok

A Battlestar Galacitca producere bevallotta, sosem volt tervük a cylonoknak

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.13 | 21:24

Blöfföltek az alkotók, a bőrgépek valójában nem forraltak semmit.

Minden rajongó álmából felkeltve is kívülről fújja a világ egyik legütősebb sci-fi sorozatának főcímét, melyben ez hangzik el:

A Cylonokat az ember alkotta. Fejlődtek, majd fellázadtak. És terveznek valamit.

De tényleg lehetett valamiféle tervük? Vagy ez csak egy ordas nagy blöff volt? A Gizmodo szerint úgy tűnik, hogy sajnos az utóbbi az igaz. És most kiderül, miért is. Mert a 2003-as Battlestar Galactica executive producere szerint ez elég jól hangzott.

Az ATX televíziós fesztiválra Ronald D. Moore mellett még pár stábtagot sikerült összegyűjteni, hogy felidézzék a sorozatot, amely úgy indul, hogy az emberiség nagyja kipusztul egy összehangolt, nukleáris támadássorozatban.

Moore szerint a társproducer, David Eick szerint is vagány volt ez a „van egy tervük” mondat, mert beindíthatta a rajongók fantáziáját. De valójában sosem volt mögötte komoly koncepció.

Az életem elmúlt 14 éve azzal telt, hogy az emberek nyaggattak: de mi volt a terv? Hogy rövidre zárjam: egyáltalán nem volt terv.

Ez már akkor bevillanhatott többeknek, mikor az All Along the Watchtower felcsendült, abban a hátborzongató verzióban. A sorozat értékén ez mindenesetre se nem ront, se nem javít. Talán jobban érthettük volna a finálét, ha mégis előkerül az a bizonyos terv. És Starbuckról is kiderülhettek volna még érdekességek…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.