Sorozatok

Sorozat készül a Splinter Cellből a Netflixen

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.31 | 13:48

Animációs, ráadásul.

A Netflix 2 évadot rendelt be a Splinter Cell játékból készült sorozatból. A szériát Derek Kolstad, a John Wick-filmek írója készíti majd.

A Tom Clancy’s Splinter Cell egy lopakodós akció-kaland videójátéksorozat, melyet a Ubisoft fejleszt. A sorozat első játéka ugyanazon a címmel jelent meg 2002-ben.

A játék főhőse, akit a játékos irányít, Sam Fisher az NSA (National Security Agency – Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége) különleges ügynöke, volt kommandós. Az eredeti angol nyelvű változatban Sam Fisher hangját Michael Ironside adja. A sorozat híres kiváló grafikájáról.

A történet 2004-ben játszódik. A játékos Sam Fishert, egy régóta nyugvó különleges ügynököt alakítja, akit a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) titkos részlege, a „Third Echelon” („Harmadik Harcvonal”) aktivált újra. A Third Echelon kis csoport által segített egyedüli ügynököket, „üvegszilánkokat” (splinter cell) alkalmaz arra, hogy információt szerezzen a modern, digitális világban. Amikor két CIA-ügynök eltűnik Grúziában, Fishernek kell visszahoznia az ügynököket, és felfedni a terroristaakciónak vélt esetet. Az NSA szerint az akció a grúz elnök, Kombayn Nikoladze körül szerveződik, aki egy információs krízist indít el Amerikában, és annak „madárijesztő-hadseregében”. Sam feladata az, hogy megoldja a krízishelyzetet és megtalálja Nikoladze-t.

A Splinter Cell-t először 2002. november 18-án adták ki Észak-Amerikában Xbox játékkonzolra. Később kiadták PC-re is, majd 2003 elején PlayStation 2-re, 2003 tavaszán pedig Nintendo GameCube-ra. Szintén 2003-ban adtak ki a Game Boy Advance és az N-Gage kézi játékkonzol, valamint mobiltelefon változatokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló