Sorozatok

Trailer: ilyen lesz a National Geographic 9/11-ről szóló dokusorozata

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.30 | 11:48

A sorozatban bemutatott filmfelvételek egy része most kerül először a nagyközönség elé.

U.S. Navy/Eric J. Tilford

A 9/11: Egy nap Amerikában hatrészes dokumentumfilm sorozat a szeptember 11-ei eseményeket idézi fel szemtanúk, túlélők, valamint a mentésben részt vevő tűzoltók és mentősök visszaemlékezéseinek segítségével. Az Emmy-díjas 72 Films és az Oscar-díjas producerek, Dan Lindsay és T.J. Martin, által jegyzett széria epizódjait szeptember 3-tól négy egymást követő estén tűzi műsorára a National Geographic csatorna, este kilenc és tíz órától.

A sorozat készítői aprólékos és időigényes munkával mintegy 951 órányi archív felvételből válogatták ki a hat epizód összesen hétórás anyagát – egy egyszerre informatív és megrázó, a nézők érzelmeire ható alkotást létrehozva, mely nemcsak sokkol és megdöbbent, de egyúttal fel is emel a szereplők önzetlensége, önfeláldozása és hősiessége által.

A széria készítői három év alatt 54 embert interjúvoltak meg, akik összesen 235 órában beszélték el szeptember 11-e történetét – tökéletesen hitelesen, a saját nézőpontjukból, egyes szám első személyben.

Az izgalmas, a nézőket a képernyők elé bilincselő epizódok a tragikus eseménysorozat valamennyi fontos pillanatát felelevenítik az eltérített repülőgépek becsapódásától az ikertornyok összeomlásáig, valamint – mindenekelőtt – a mentők, tűzoltók és civilek hősies helytállásáig. Az események részletes – a történéseket olykor percről percre bemutató – krónikáját archív fotók, valamint szemtanúk, túlélők és tűzoltók visszaemlékezései teszik teljessé.

NIST

A sorozatban bemutatott filmfelvételek egy része most kerül először a nagyközönség elé: láthatunk képsorokat, melyeket közeli lakásokból és utcákból vettek fel nem sokkal a becsapódásokat követően; bepillanthatunk az ikertornyok lábánál dolgozó orvosok életmentő munkájába; később pedig nyomon követhetjük a túlélők után kutató önfeláldozó, saját testi épségükkel nem törődő tűzoltókat az összeomlott épületek instabil romjai közé.

“Minden tragédiájával és szomorúságával együtt ez a nap a hősiesség, az önzetlenség és az emberségesség napja is. A sorozattal szeretnénk halhatatlanná tenni ezeket a történeteket; egy újabb történelmi eseményt a maga mélységében és komplexitásában a nézők elé tárni, ami már hagyomány a National Geographic-nél” – mondta Courteney Monroe, a National Geographic Global Networks vezérigazgatója.

 

A 9/11: Egy nap Amerikában szeptember 3-tól szeptember 6-ig látható, 21 és 22 órakor a National Geographic csatornán.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló