Sorozatok

Tévésorozat készül David Koresh Dávidista szektájáról

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.27 | 18:59

A Waco című 6 részes mini jövő év elején kerül képernyőre.

David Koresh, eredeti nevén Vernon Howell Amerika egyik legsúlyosabb vallási szektájának volt a vezetője. Pedig az adventista szekta évtizedeken át különösebb vizet nem zavart, ám némi hatalmi harc után 1987-ben Koresh ragadta magához a vezetést, ami egyfelől rendkívül despotikus, másfelől erőszakos volt. Egy erődszerű farmon éltek, aminek Mount Carmel Center volt a neve. Koresh nagyjából 140 nőt vett feleségül, volt köztük 12-13 éves is, volt akivel erőszakkal közösült, és előfordultak egyéb perverziók is. Ezenkívül pedig rengeteg fegyvert halmoztak fel. A szektát végül 1993-ban több napon át tartó ostrommal tudták csak felszámolni.

A Waco című sorozat az ostromig vezető másfél hónap története, amikor a rendőrök és a szekta (vagyis maga Koresh) igyekeztek megegyezni egymással, sőt a zsaruk még beépített emberekkel is próbálkoztak, de hiába. Végül jött a csata. A főbb szerepekben olyan kiváló színészeket láthatunk majd, mint például Michael Shannon, John Leguizamo, Shea Whigham, Andrea Riseborough vagy Koresh szerepében Taylor Kitsch.

‘WACO’ Official NEW Series First Look Starring Michael Shannon & Taylor Kitsch | Paramount Network

WACO is a brand new 6-part series from Paramount Network based on the true story that shocked the world of religious leader David Koresh’s Branch Davidian compound in Waco, Texas in 1993. WACO features a star studded cast that includes Michael Shannon, Melissa Benoist, Taylor Kitsch, John Leguizamo. Premieres this January.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló