Sorozatok

Az 5 legjobb sorozat, amit (valószínűleg) kihagytál

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.27 | 13:38

Azt hiszed, minden főnyeremény sorozatot végignéztél? Összegyűjtöttünk pár nem annyira hype-olt, de annál nagyobbat ütő szériát, amit kár lenne kihagynod.

nick-jonas-shirtless
Nick Jonas a Kingdomban

Trónok Harca, The Fall, Breaking Bad, Walking Dead, a most indult, de máris százezreket megőrjítő Westworld, persze megvannak mind. De ha csak idáig jutottál a sorozatok végtelennek látszó óceánján, hadd mutassunk pár (majdnem) friss szériát, amelyik mind olyan, hogy ilyen vagy amolyan okból, de leviszi a fejed.

 

Kingdom

A DirecTV kőkemény, MMA-sokról szóló sorozatát meglepően kevesen ismerik itthon, pedig az egyik legdjobb drámáról van szó, ami az utóbbi években született. A középpontban a Navy St edzőterem és alapítója, az egykori MMA bajnok Alvey Kulina áll. Nehéz családi sztorik, lehúzó, olykor talán túlságosan is lehúzó döntések és sorsok, mindez egészen elképesztő színészi alakításokkal tovább súlyosbítva. Tény, hogy nem lesz mindenki kedvence, de aki rákap, az sírva várja majd a 3. évadot.

Imdb: 8.4/10

Rotten Tomatoes Audience: 89%

 

Bloodline

A Netflix egyik legjobb sorozatának kikiáltott szériájából két évad ment le eddig, a harmadik évad sorsa még bizonytalan. Sötét titkoktól hemzsegő durva családi dráma, amely 13 részen keresztül hömpölyög, méghozzá lassan, de annál élvezetesebben. A tékozló fiú és a család nagyon okosan megírt sztorija lehúz, de eszedbe sem jut kiszállni belőle, igazi főnyeremény.

Imdb: 8.2/10

Tomatometer: 80%

 

 

Jessica Jones

A Marvel unirverzum renitens hősnőjéről szóló sorozat igazi telitalálat, természetesen ez is Netflixes, akárcsak a Daredevil. Az alkoholista és PTSD-től szenvedő, szupererővel bíró főhősnő magánnyomozóként dolgozik (jó kombó, mi?), de fel sem merül nála semmilyen világmegváltó cél vagy csillivilli hősködés. Csak a túlélésre játszik, és ettől lesz igazán nyomasztó és őrületesen jó a széria. Ha a DC-s Arrow vagy Flash könnyedségét keresed, akkor mondjuk bele se kezdj.

Imdb: 8.2/10

Tomatometer: 93%

 

Luke Cage

A Netflix 3. Marvel sorozata (A Daredevil és a feljebb hype-olt Jessica Jones után). Így a sötét és nyomasztó világ borítékolt volt, a főhős pedig még Jessicánál is antihősebb olyan szempontból, hogy nem igazán akar semmit sem kezdeni képességeivel, történesetesen, hogy iszonyú erővel bír, és sebezhetetlen. Luke a félresikerült kísérlet után, ami szuperhőssé változtatta, kvázi szökevényként él, takarít és mosogat, persze egy gengsztervezér helyén, így aztán jön is az elkerülhetetlen bonyodalom, és a cél, hogy megmentsen valakit. Szuper, szuper és szuper.

Imdb: 8/10

Tomatometer: 96%

 

Fleabag

A Amazon nagyon brit minisorozata egy 30 körüli londoni nő/csaj életéről szól, aki legjobb barátnője elvesztése után próbál ebben a világban talpon maradni. Igazi egyszemélyes sorozat, keserű, tűpontos és vicces, de közben nyomasztó is, ahogyan az a legtöbb elbaltázott fiatal felnőtt és családja környékén lenni szokott. Fleabag (a valódi nevét nem tudjuk meg) egy szexuálisan tűlfűtött cinikus, aki a maga módján az élet értelmét keresi.  100%-os. És nemcsak szerintünk, de a fikakirály Rotten Tomatoes szerint is.

Imdb: 8.2 /10

Tomatometer: 100%

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló