Sorozatok

Jessica Jones csajokkal keményít

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.31 | 17:32

Jessica Jones női rendezőkkel tér vissza valamikor 2018-ban, de addig is örülhetnek a Marvel rajongók, hiszen fantasztikus 2017 elé néznek Iron Fisttel és a The Defendersszel.

jessica-jones

 

Jessica Jones történetét nemcsak a Marvel univerzum rajongói fogadták hatalmas lelkesedéssel, hanem azok is, akik régóta vártak egy hősnőre, akinek legfőbb attribútumai nem a fekete tapadós lakkszerkó és a köldökig érő dekoltázs. És akkor végre eljött 2015 novembere és vele Jessica, aki látott és győzött. Krysten Ritter hibátlanul hozta a tüskés, szexuálisan bántalmazott hősnőt, aki poszttraumás stressz szindrómában szenved. Sötét, komplex világa eltrafált mindenkit, aki fogékony az ilyesmire, így aztán nem meglepő, hogy a sorozat vissza is tér egy második évaddal.

Csak csajok

Melissa Rosenberg, a sorozat forgatókönyvírója (az ő nevéhez egyébként olyan sztorik fűzüdnek, mint a Narancsvidék, a Dexter, vagy éppen az Alkonyat szériából 3 rész is) árulta el, hogy a hősnő történetének második évada még “nősebb” lesz a női empowerment jegyében. Méghozzá úgy, hogy mind a leendő 13 részt nők rendezik majd, mindegyiket más és más. Egyelőre egy név biztos, ez pedig Ava DuVernay-é, aki a Selma című (nálunk nem bemutatott, de az USA-ban szép sikereket elért) filmet is rendezte. Ava egyébként éppen pár hónapja írt filmtörténelmet: ő lett az első színesbőrű nő, aki 100 millió dollár fölötti álomköltségvetésű filmet rendez. Ez a film a A Wrinkle in Time című fantasy, jövőre mutatják be, többek között Chris Pine és Reese Witherspoon főszereplésével. (Színesbőrű nőként az első, aki ekkora költségvetéssel operálhat, nőként pedig egyébként a harmadik. No comment.)

 

De mikor???

A rossz hír az, hogy Jessica (és ha már Hell’s Kitchennél tartunk, Daredevil) sem kerül a szemünk elé, amíg a Netflix meg nem pörget három másik Marvel szériát. Luke Cage már megvolt, viszont hátra van még Iron Fist, és a Marvel hősök közös sorozata, a The Defenders. Így aztán Jessica saját második évada csak 2018 végén debütál majd, ami barátok között is majdnem két év. Fuh…

Az Iron Fist elég izginek ígérkezik:

A The Defenders trailere egyelőre elég soványka:

Női rendezők FTW

Az utóbbi egy-két évben egyre több női rendező jelent meg a piacon, persze arányuk még mindig elenyésző a férfiakéhoz képest. Sőt, bizonyos relációkban alulreprezentáltabbak még a kisebbségi vs kaukázusi rendezők arányához képest is. Ha valakit érdekel, diagramokon is megnézheti, mi a helyzet a kérdésben. A 2017-es év borítékolhatóan megint nem hoz majd ugrásszerű változást, ezért is lesz olyan fontos a Jessica Jones a maga 13 női rendezőjével. Csak győzzük kivárni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Két évet jósoltak Havas Henriknek
  • szerző:nuus
  • 2023. 10. 03.