Unatkozom

A neten még egy ártalmatlan holdhal is komoly vitákat válthat ki az emberekből

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.13 | 21:04

Igen, egy holdhal. A nap legértelmetlenebb története következik.

Forrás: wikipedia
Forrás: wikipedia

Ez itt a mola mola, vagyis az ocean sunfish, magyarul holdhal, ami tényleg elég fura szerzet. Nemcsak hatalmas, de a világ legnehezebb hala is: egy kifejlett példány súlya 1 tonna.

Forrás: wikipedia
Forrás: wikipedia

A holdhal tohonya, lassú, formátlan, idétlen, béna, nevetséges, mit mondjunk még? Ugyanakkor teljes ártalmatlan ez a bumfordi nagy fej, ami csak medúzát eszik, viszont azt folyamatosan csinálnia kell, különben éhenhal. Ha úgy vesszük, az egész állat egy nagy rakás szerencsétlenség. Agyatlan.

Pont ugyanerre jutott egy bizonyos Scout Burns amerikai lakos is a Facebookon. Hogy troll vagy sem, az nem egyértelmű. Mindenesetre egy egészen hosszú bejegyzést szentelt az állat szapulására, melyben arra jutott, hogy a holdhal a Föld legnagyobb vicce, a legértelmetlenebb állat evör, aminek semmi nem indokolja a létét.

A posztra 71 ezren reagáltak valamilyen formában, valamint 76 ezren meg is osztották azt. Igen, jól olvastátok, megosztották. Volt, aki értetlenkedve kezdett bele, a végére viszont a holdhalak ádáz ellenségévé lényegült át. Volt, aki csak röhögött. És olyan is akadt, aki a tengerbiológus ismerősét hívta segítségül a holdhalak létének védelme érdekében. De nem győztek a tudományos észérvek, Burns hajhatatlan maradt, sőt egészen idáig is elmerészkedett:

A vitát végül egy tengerbiológus zárta le, aki kinyilvánította a tudomány nevében, hogy a holdhal csodálatos, és ő a végsőkig fog harcolni mindazok ellen, akik mást állítanak. Burns pedig egy hülye, és próbáljon más szemüvegen át a holdhalakra nézni, akik úgy festenek, mint a cuki idegen lények. Egyszóval: menők.

És hogy mi ennek az egésznek a konklúziója? Nyilván semmi, de az három pontba szedve:

  1. Az internet megérett a pusztulásra.
  2. Egyeseknek mennyi idejük van, hogy rengeteg energiát toljanak súlytalan témák indokolatlanul hosszú kifejtésébe.
  3. Je suis holdhal!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.