Unatkozom

A pingpong is lehet művészet

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.20 | 14:41

Kedvencünk az, amikor a levegőben összeütköző labdákkal ütik ki a tekebábukat. Nézegessen japán asztalitenisz-előadóművészeket munka közben.

A Takkyuugeinin japán szó a Google Translate szerint azt jelenti, hogy “asztalitenisz előadóművész”. A Twitteren, YouTube-on, Vine-on, és még ki tudja hol nyomuló japán csapatnak pont ez a neve, és tagjai mindent meg is tesznek azért, hogy elnevezésük fedje a valóságot. Rövidfilmeket csinálnak, amelyeknek főszereplői saját magukon kívül a pingponglabdák. Egyik alkotásuk arról szól, hogy mindennek nagyon lehet örülni az életben, például annak is, ha egy életörömöt szimbolizáló sárga papírpohár egy jól irányzott pingponglabda segítségével eltakarja a haragot, negatív érzelmeket szimbolizáló világoskék papírpoharat. Íme:

A technológiai újítások iránt hihetetlenül fogékony japán társadalom elé tartanak görbe tükröt ezzel a rövid mozgó fényképpel. Arra hívják fel a figyelmet, hogy pingpongozni nemcsak a péklapát méretű phabletekkel lehet, hanem egy régi, talán szorgos hivatali használatban megpatinásodott vezetékes készülék is kiválóan alkalmas lehet sporttevékenység kifejtésére.

pingpongif

Ez a viszonylag hosszú YouTube-videó pedig arról szól, hogy a sportágak között leomlottak a határok a posztmodern korban: pingpong és teke (esetleg bowling) nem egymás riválisai többé a társadalom szórakoztatásáért vívott küzdelemben, hanem egymást jól kiegészítve akár egyszerre is űzhető sportágak.

 

(Via: Gizmodo)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.