Unatkozom

A reptéri Wi-Fi jelszavak nyomában – tippek, hogy ne legyen unalmas a várakozással töltött idő

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.28 | 15:01

Nem mindig a legkönnyebb dolog csatlakozni a repterek Wi-Fi hálózatához. Lehet, hogy fizetős, vagy jelszóval lehet csak belépni, vagy már ott elakadunk, hogy egyáltalán megtaláljuk. Íme pár tipp, amikkel fel lehet készülni ezekre a helyzetekre.

Gondolkozz előre!

A legjobb, ha már utazás előtt felkészülünk, és utánajárunk, hogy mi lehet a jelszó, és hol található Wi-Fi az adott reptéren.

Ha nagy utazók vagyunk, a legjobb, ha letöltjük a Foursquare alkalmazást, ami megmutatja a legjobb éttermeket, kávézókat, sőt a Wi-Fi kódokat is leleshetjük róla. Külön beállíthatjuk rajta, hogy csak a Wi-Fi-vel kapcsolatos tippeket lássuk.

Anil Polat, a Foxnomad bloggre is létrehozott egy térképet. A készítő azt állítja, hogy a világ fontosabb reptereinek Wi-Fi hotspotjainak helyét, az egyes kapcsolódási pontokhoz tartozó jelszavakat is összegyűjtötte, ráadásul rendszeresen frissíti is a térképet. Ha szeretnénk mi is új infót hozzáadni a listához, akkor azt egy kommentben jelezhetjük az oldalon. Létezik androidra és iOS-re fizetős app is.

Ha viszont nem szeretnénk pénzt kiadni, érdemes letölteni a WiFi Map alkalmazást: androidon és iOs-en szintén elérhető. Ebben az appban nem csak a repterek Wi-Fi jelszavai szerepelnek, de van rá esély, hogy megtaláljuk rajta azt, amit keresünk.

Ha már csak a reptéren kapsz észbe

Ne ess kétségbe: a legegyszerűbb nyilván megkérdezni az információs pultnál, elég valószínű, hogy tudnak segíteni. Ha nincs kedved elcsoszogni odáig, akkor próbáld ki a a következő tippet.

A keresett oldal URL-je mögé üsd be ezt:  /?.jpg

Például: http://google.com/?.jpg 

Ebben az esetben a rendszer úgy érzékeli, hogy egy képet szeretnél letölteni, a képletöltés pedig sok esetben a jelszóval védett hálózatokon nincs blokkolva. Ez egy elég régi trükk, a Wi-Fi hotspotok többségét már védik az ilyen hekkelés ellen,  de néha még ma is működik a dolog.

Persze, ha minden kötél szakad, akkor elővehetünk egy könyvet is…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló