Unatkozom

Semmi különös, csak egy komodói sárkány a fürdőszobában

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.07 | 13:55

Nem túl kellemes élmény a WC-n találkozni a világ legnagyobb gyíkjával, de Indonézia egyes szigetein viszonylag sűrűn előfordul. A BBC stábja fel is vette a vendéget, aki a végén még okozott egy plusz meglepetést.

A komodói varánusz, alias komodói sárkány, aka. komodói óriásgyík a világ jelenleg élő legnagyobb gyíkja. Bár húsevő, emberre, nagyobb állatokra nem vadászik, hiszen nem túl gyors futó, inkább dögöt eszik, meg lényegében bármilyen élőlényt, ami a szája közelébe kerül. Harapása azonban rendkívül veszélyes, halálosan mérgező, úgyhogy nem ajánlatos a közelébe menni. Az indonéz szigetvilág néhány kisebb szigetén őshonos, és mivel nincs természetes ellensége, viszonylag bátor állat. Így fordulhat elő, hogy a helyi hotelek lakói 3 méteres gyíkokkal találkozhatnak a fürdőszobájukban:

A fenti videóban amúgy épp a BBC egyik forgatócsoportjának okozott fejtörést, de egy kis rohasztott hússal sikerült kicsalogatni. Előtte viszont még beterítette folyékony trágyával a nappalit. Udvariatlan vendég!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló