Unatkozom

Ilyen vagy valójában – a vércsoportod alapján!

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.26 | 06:46
  • trendindex: 8

A japán ezoterikusok igen komolyan veszik a vércsoportot is a klasszikus asztrológiai elemek - születés helye, ideje, órája, perce - mellett. Elviekben vérünk is kódolja az alapvető személyiségjegyeket...

Bizonyos kelet-ázsiai országokban úgy gondolják, hogy az emberek vércsoportjából következtethetünk arra, hogy az adott személy milyen életet fog élni és milyen típusú ember lesz. Ha egyes asztrológiai tényezőkből messzemenő következtetéseket vonunk le, akkor miért ne tehetnénk ezt a vércsoportunkkal?

A teória Japánból indult, ahol megállapították, hogy a vércsoportok személyiségindikátorként is működhetnek. Tehát kaphatunk bármilyen nevelést, élhetünk bármilyen körülmények között, a vérünkben kódolva vannak bizonyos tulajdonságok, amelyek hatással lesznek az életünkre. Az ABO hármas vércsoportrendszert egy osztrák tudós, Karl Landsteiner fedezte fel 1900-ban. Később egyre több cikk jelent meg a témában, de a legtöbb nélkülözött minden statisztikai adatot, és rasszista felhangjuk volt. Ettől fogva egy lavina indult el, és a tudósok többsége próbálta elfogadtatni saját tudományos munkáját a vércsoportokkal kapcsolatban, de egyik esetben sem voltak releváns vizsgálati eredmények. Számos megfigyelést végeztek, és megállapították, hogy az egyes vércsoportokban adott személyiségjegyek vannak kódolva. A „vércsoporthoroszkóp” a tudomány és az ezotéria határán billeg, mégis érdemes átolvasni, hogy vajon a mi vércsoportunk szerint mi van belénk kódolva.

„A” vércsoport: erősek és higgadtak

A megfigyelések szerint azok az emberek, aki A vércsoportúak rendkívül erősek, és képesek higgadtak maradni még a legnagyobb krízisek idején is. Ettől függetlenül inkább kerülik a konfliktusokat, és egy kívülálló számára antiszociálisnak is tűnhetnek. Fontos számukra a harmónia, és nagyon udvariasak. Felelősségteljesek, és a rájuk bízott munkát hibátlanul végzik. Perfekcionisták, a saját maguk számára állított szabályoknak folyton meg akarnak felelni, ugyanakkor rendkívül kreatívak és érzékenyek. Az összes vércsoport közül ők a leginkább művésziek.

„B” vércsoport: praktikusak és maximalisták

Ők a praktikus megoldásokat részesítik előnyben. Általában valódi szakértői annak a területnek, melyen tevékenykednek. Maximalisták a munkájukban, ha rájuk bíznak egy-egy projektet, akkor nem sajnálják az időt és az energiát. Csak az a fontos, hogy a kezükből kiadott munka tökéletes legyen. Nem hisznek abban, hogy bármi is lehetetlen lenne, a kitűzött céljaikat igyekeznek minél hamarabb elérni. Individualisták, és általában inkább az eszükre hallgatnak a szívük helyett. Épp ezért mások gyakran hűvösnek és távolságtartónak gondolják őket.

„0” vércsoport: nyitottak és energikusak

A 0 vércsoportú emberek rendkívül nyitottak, energetikusak, és szeretik a társaságot. Az élet minden területén rugalmasak. Könnyen belekezdenek új projektekbe, de nem minden esetben fejezik be azokat, mivel időközben könnyen feladják. Néha túl lazák és esetenként nem túl megbízhatóak. Ami a szívükön, az a szájukon, nem szeretik magukban tartani a gondolataikat, ugyanakkor értékelik mások véleményét is. Szeretnek a középpontban lenni, és néha hajlamosak önzően viselkedni.

„AB” vércsoport: kicsit ez, kicsit az

Az AB vércsoportú embereket nehéz kategorizálni, hiszen mindkét csoport jegyeit magukban hordozzák. A kettősség jellemzi őket, mert egyszerre tudnak nyitottak és mégis visszafogottak lenni. Megbízhatóak és felelősségteljesek, de nem tudják kezelni, ha túl sokat kérnek tőlük. Szívesen segítenek másokon, de csak addig, míg ők szabják meg a feltételeket. Egyszerre érdekli őket a metafizika és a művészetek. Japánban az AB típusú embereket tartják a „legrosszabbnak”, ugyanis ebben az országban a kiszámíthatóságot részesítik előnyben, és az AB vércsoport nem illeszkedik ebbe a keretbe. Ez nem csak egy mese, ugyanis bizonyos cégek vércsoportok szerint alkotnak csoportokat a dolgozók között, és senki sem szeret AB típusú emberekkel lenni. Sőt, az animék fő gonoszai is általában ezzel a vércsoporttal rendelkeznek…

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.