Állatvilág

Krokodil gyomrából került elő az Ausztráliában eltűnt horgász

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.05.03 | 10:48

Egy krokodil gyomrában találtak rá annak az ausztrál férfinak a maradványaira, aki horgászás közben tűnt el - számolt be róla a BBC hírportálja szerdán.

Kevin Darmondyt utoljára a queenslandi Kennedy’s Bendnél, egy közismert sós vízű krokodilélőhely közelében látták szombaton. Két napon át keresték, majd a rendőrök befogtak két óriási krokodilt, elaltatták őket, és az egyik gyomrában emberi maradványokat találtak.


Az azonosítás még várat magára, de a rendőrség szerint a 65 éves férfi keresése ezzel “tragikus véget ért”. Darmondy tapasztalt horgász volt és Cape York település közösségének jól ismert tagja.

A két krokodilt, melyek 4,1 és 2,8 méteresek voltak, hétfőn altatták el mintegy másfél kilométerre a helytől, ahol az eltűnt férfit utoljára látták. Noha csak az egyik hüllő gyomrából kerültek elő emberi maradványok, a vadőrök szerint mindkét állatnak szerepe lehetett a balesetben. A Darmondyval együtt horgászó férfiak nem látták a támadást, de azt mondják, hallották a kiáltását, majd egy hangos csobbanást.

Odaszaladtam… de nyoma sem volt, csak a papucsa a parton és más semmi

– mondta el John Peiti a Cape York Weekly helyi lapnak.

Számos krokodil él Ausztrália trópusi északi területén, a támadások azonban ritkák:

Darmondy balesete a feljegyzések 1985-ös kezdete óta mindössze a 13. halálos krokodilbaleset.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló