Állatvilág

Rex Kutyaotthon Alapítvány – Új esély az árva állatoknak!

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.15 | 17:48

A Rex Kutyaotthon Alapítvány, Magyarország egyik legrégebbi és legaktívabb állatvédő szervezete.

Bár a hétköznapokban az elhagyott, bajba jutott állatok sorsának megmentéséért küzdenek, hosszú távú céljuk a felelős állattartási kultúra megreformálása. Hisznek abban, hogy a szemléletformálást már gyerekkorban kell elkezdeni, melynek eredményeként a felnövekvő nemzedék felelős, tudatos állattartóvá válik majd. (x)

Ennek szellemében működtetik és fejlesztik folyamatosan újpesti állat-és természetvédelmi központjukat az Állatszigetet, amely az ott működő állatotthon, minifarm, vízivilág és vadudvar révén számos gyermek és családi programnak ad teret.

Mivel évek óta egyre több iskola látogat el a civil irányítású intézménybe, és egyre több felvilágosító előadásra van igény, kinőtték a jelenlegi oktatókabinet adta kereteket.

Mindenki nagy örömére, idén elkezdődött egy régi nagy álom megvalósítása:

a Felelős Állattartás Háza megépítése, ahol családoknak, óvodai és iskolai csoportoknak egyaránt lehetőségük nyílik tematikus kiállításokon, interaktív bemutatókon keresztül, megismerni a felelős állattartás csínját-bínját.

Sajnos nem vonatkoztathatunk el a nehéz gazdasági helyzettől, amit Alapítványunk is megtapasztal. Az idei esztendőben több mint hatszorosára emelkedett a villanyszámlánk, ezért jövedelemadó 1%-ának felajánlását, illetve bárminemű anyagi vagy tárgyi adományt hálás köszönettel fogadunk, hogy folytathassuk a 31 éve tartó missziónkat.

Dr. Király Péter a Rex alapítvány alapítója elmondta, hogy támogatók nélkül elképzelhetetlen lett volna idáig eljutniuk.

Nekünk az 1% felajánlása, vagy egyéb önzetlen segítség nem csupán anyagi erőforrást jelent, hanem erkölcsi elismerést is. Mindkettő elengedhetetlen állatmentő missziónk folytatásához, és nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a Felelős Állattartás Háza megépülésével maradandót alkothassunk az állatvédelem és szemléletformálás területén.

A Rex Alapítvány csapata azért dolgozik, hogy minél több állat életét megmenthessék. “Az elmúlt három évtizedben több mint 15.000 kutyát és macskát adtunk örökbe, közel 18.000 állat ivartalanítását támogattuk és mintegy 1,5 millió látogató vett részt oktatási- és családi programjainkon.” összegezte az eddigi évtizedek statisztikáit Dr. Koleszár István, a Rex Állatsziget igazgatója. Hozzátette: “Missziónkat önzetlen állatbarátok támogatása élteti.”

Kérjük támogassa Ön is adója 1%-ával, vagy önkéntes munkájával a Rex Kutyaotthon Alapítványt!

Önzetlen segítségét szívből köszönjük a megmentett négylábúak nevében is! A Rex Alapítvány munkájáról bővebb információt talál a rex.hu honlapon vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Adószám: 18015676-1-41
Bankszámlaszám: 10402283-22802398-00000000
Cím: 1048 Budapest, Óceánárok utca 33.,
Tel.: 061 230 4080,
Email: [email protected]
facebook.com/rexalapitvany, instagram.com/rexkutyaotthon/

Partner tartalom (x)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Beújít a Spotify! Jönnek a videók!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 18.