Állatvilág

Embert ölt az ultra ritka ragadozó állat

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.30 | 17:48

Súlyosan veszélyeztetett szumátrai tigris ölt meg egy kamaszt Indonéziában.

Az eset vasárnap történt. A fiú apját kísérte munkába egy Siak kerületbeli pálmaolaj-ültetvényre, amikor a szumátrai tigris rátámadt és végzett vele – mondta el Muhammad Mahfud, a tartományi természetvédelmi hatóság munkatársa.

A nagymacskának most élve fogó csapdát állítottak,

hogy át tudják költöztetni egy másik területre. Az esetre kevesebb mint egy héttel azután került sor, hogy három szumátrai tigris, egy anya és két kölyke pusztult el egy drótcsapdában a nyugat-indonéziai Acehben. A ma élő tigrisalfajok legkisebbike a szumátrai tigris. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a súlyosan veszélyeztetettek közé sorolja. Becslés szerint mára csupán négyszáz maradt belőlük a vadonban.

A másik két indonéziai alfaj, a bali és a jávai már kihalt.

A tigrisek eltűnését jórészt esőerdei élőhelyük elpusztítása okozza. Az őserdő helyére mindössze pár évtizedig termő, a fejlett országokat kiszolgáló pálmaolaj ültetvényeket telepítenek, miközben az őslakosok és a vadállatok felaprózott, élhetetlen területekre szorulnak vissza – utóbbiak nem tudnak hová bújni az ember elől. A kínaiakat kiszolgáló orvvadászat szintén pusztítja a vadállatokat: testrészeiket a „hagyományos kínai orvos”-nak nevezett kuruzslók vásárolják fel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló