Érdekes

Vakvezető kutyára erősített GoPro mutatja meg, mennyire figyelmetlenek az emberek

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.07 | 10:32

Amit Patel, a 37 éves világtalan férfi és vakvezető kutyája, Kika kalandjai eléggé elszomorítóak az emberiségre nézve. A Londonban élő férfi rengeteg rossz tapasztalattal gazdagodott már a városi közlekedés során, az emberek figyelmetlensége és arroganciája nemcsak őt, hanem kutyáját is veszélybe sodorta már.

Teljesen hétköznapi dolog, hogy Kika a gyalogos forgalomban megsérül, az emberek fellökik, megrúgják, esernyővel, vagy táskával orrba csapják, persze nem feltétlenül szándékosan – egyszerűen csak nem is veszik észre, hogy az eb éppen egy vak férfit próbál meg a város egyik pontjából a másikba kísérni, lehetőleg épségben.

Hogy felhívja az emberek figyelmét a problémára, Amit egy GoPro kamerát szerelt kutyusára, hogy megmutassa, mit is kell átélniük minden áldott nap a tömegközlekedés során. A felvételt a kutyus saját Twitterén tették közzé:

Több videó is készült már, az egyikben például azt is sikerült rögzíteni, ahogy a vak férfira ráordít egy nő, hogy szálljon le a veszett kutyájával a buszról.

A legszomorúbb az egészben, hogy még az utasok sem keltek a védelmükre.

A legtöbben egyébként egyszerűen csak nem tudják, hogyan is kellene viselkedniük, ha felbukkan egy segítő kutya, nem értik meg, hogy nem simogathatják, vagy babusgathatják az állatot, hiszen éppen fontos feladatát végzi, gazdájára vigyáz.

Londonban egyébként sem egyszerű közlekedni, de képzeljék el milyen, ha az ember egyedül csak a hallására és a kutyájára hagyatkozhat. A vakságban a legrosszabb a magány, útközben csak Kika az, akire számíthatok. Ennek ellenére mindig próbálok mosolyogva kilépni a házból.

Amit azért hangsúlyozta, hogy természetesen segítőkész emberekkel is találkozik, a londoni metró dolgozói például mindig nagyon udvariasan ajánlják fel a segítségüket.

Fotó: Twitter / ‏Kika_GuideDog


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló